Успехът и провалът (Философски закуски)

Корица: Успехът и провалът (Философски закуски)
Част от Философски закуски поредица:
Издания:твърда корица

 

Книгата "Успехът и провалът" дава отговори на редица въпроси, вълнуващи малки и големи.

Какво значи да бъдеш "успял" и винаги ли това те прави щастлив?

Може ли успехът да те главозамае и да те откъсне от приятелите ти?

А какво всъщност значи "успех"?. Дали това, което пише в електронния бележник, или има и нещо друго?

И дали пък от провала няма някаква полза?

Добра идея ли е да не опитваш нищо - и така да не познаваш вкуса нито на успеха, нито на провала?

Книгите от поредица "Философски закуски" на издателство "Точица" разказват малки истории, които дават повод за размисъл. Така ти можеш да откриеш какво наистина мислиш по темата - и да го обсъдиш с приятели. Твой ред е да философстваш!

Автори на книгата са професорът от Сорбоната Мишел Пюеш и детската писателка Брижит Лабе. Илюстрациите на Жак Азам са адаптирани на български от Миглена Папазова.

Кратка информация за автора: 

Брижит Лабе е френска писателка, която умее да предава и най-сложната материя на разбираем за децата език. В поредицата „Философски закуски“ ще откриете интересни въпроси, поднесени по любопитен за малчуганите начин, чрез които авторката провокира критичното мислене и изграждането на ясни критерии за добро и зло, правилно и неправилно…

Откъс:

Откъс от "Успехът и провалът"

Браво, Ема!

Прочети още
Ема застава на четири крака и полека се хваща за ъгъла на масата, за да се изправи. И... туп, озовава се отново по дупе. Добре че има памперс, та омекотява удара.
Втори път, трети, готово, уф, вече е изправена. Вижда тати в другия край на хола. Полекичка се пуска от масата и тръгва с лявото краче. После дясното и пак лявото. И туп! Ох, масата е прекалено далеч! Трябва да измисли как да се изправя, без да се хваща за нещо. А тати е на километри...
Когато Ема успее да прекоси хола на собствен ход, тя ще е преодоляла не един болезнен крах, а десетки и десетки падания. И така до големия успех: да ходи.
При всяко падане научава нещо ново, усеща, че трябва да се наклони малко по- вече насам или натам, да разпери лекичко  ръце, да изправи още малко глава... В момента Ема се учи как се гради успех. Като я гледа, човек си дава сметка, че пътят към успеха е осеян с безброй дребни провалчета! Всички сме минали по него... и вече сме били способни да преодолеем много неуспехи, преди да постигнем големия триумф! Хубаво е да помним това.
Свий тескта

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.