Октоподът Роки и Елиза (двуезична)

Корица: Октоподът Роки и Елиза (двуезична)
Издания:твърда корица

 

Приключенската детска книга среща отблизо малките читатели с едни от най-интересните и древни обитатели на океана. Чрез перипетиите на малката Елиза децата се потапят дълбоко във вълнуващия свят на октоподите. Цветелина Спиридонова е подходила сериозно към представянето на тези изключителни същества – за да има образователна стойност книгата, авторката се е запознала със сериозни научни и научно-популярни студии на световноизвестни океанолози.

Целта на приключенското четиво е да събуди любопитството на младия читател, да го вдъхнови да следва мечтите си и да има смелостта да постига целите си. Двуезичната книга – на български и английски – насърчава по естествен начин детето да се почувства като частица от света и природата и да изучава чужди езици.

След „Великото приключение на малкото китче Съни“ това е втората книга на Цветелина Спиридонова – част от поредицата  ѝ с екологично послание към децата да работят за опазване на природата, на океаните и моретата. „Октоподът Роки и Елиза“ е вдъхновена от пътешествията на авторката и от живота  ѝ по бреговете на Индийския океан.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Цветелина Спиридонова е родена в София. Завършила е Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и Национална художествена академия с магистърска степен „Графика“ при проф. Петър Чуклев.

Майка е на две деца и работи с деца от различни националности. Развива тяхното въображение и поощрява чрез визуални изкуства индивидуалността им и лесното проговаряне на английски език. Осъществява множество самостоятелни и групови изложби в България и по света. Нейни картини са в колекцията на Библиотеката на Конгреса във Вашингтон и Линдолс музей в Южна Африка.

От 2010 година работи по проект Да спасим Океаните и Моретата. Мисията ѝ е за опазване на околната среда и светло бъдеще за децата.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.