Тялото говори

Корица: Тялото говори
Издания:мека корица
Страници: 85

"Тялото говори" въвежда по забавен начин вече четящите деца в света на анатомията, като ги запознава най-общо с наименованията на отделните органи и системи. Книгата е разделена на глави, написани почти изцяло в пряка реч, което я прави лесна за четене.

Читателят ще проследи живота на ученика Михаил Л. Атанасов от бебе, в корема на своята майка, до пораснал ученик, през погледа на неговите незаменими и верни приятели – Мозък, Сърце, Очи, Нос, Уши, Стомах, Черен дроб, безкрайно дългите Черва, Пикочен мехур, Мускули и много други.

Описаните ситуации са изключително комични, а след всяка глава е поместена допълнителна рубрика „Знаете ли, че“, предоставяща кратки интересни факти за човешкото тяло. Илюстрациите на Радостина Пенева, допълнително оформени от Мариела Вачкова, привличат вниманието и гарантират удоволствието от четеното на книгата.

Книгата е отпечатана на първия специализиран кирилски шрифт за хора с лека до средна форма на дислексия Adys.

Кратка информация за автора:

Цвета Белчева е автор и на детските книги „Аз искам да бъда.../7 истории за приятелството и разни други неща“ и „Аз искам да бъда...2/Още 8 истории за приятелството и разни други неща“. Книгите участват в конкурса „Бисерче вълшебно“ съответно през 2015 и 2016 г., в категория „Откриватели“ (6-8 год.).

Макар да е завършила специалности „Международни отношения“ и „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“, преди няколко години Цвета намира своето призвание в писането на книги за деца. Основен мотив е нейният син, който упорито отказва да чете самостоятелно.

„С моите книги искам да покажа на децата, че четенето всъщност е огромно забавление. А пък, между другото, защо и да не научат нещо ново? Но това, което най-много искам да постигна, е да ги вдъхновя да следват мечтите си и да не си поставят бариери, които да им попречат да ги реализират.“

Кратка информация за илюстратора: 

Радостина Пенева е родена в гр. София на 29 януари 1973 г. Завършва специалност „Сценография” в Националната художествена академия. Работи като графичен дизайнер, като паралелно с това се занимава с илюстриране на книги, основно за деца. Автор е на множество илюстрации към книги на братя Мормареви от поредицата „Джобни стихчета”, дискове с приказки и песнички за деца. Майка на две деца. Мечтае да живее край морето, а в свободното си време се занимава с тай чи.

Откъс:

Други книги от Цвета Белчева:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.