Аз искам да бъда… 7 истории за приятелството и разни други неща

Аз искам да бъда… 7 истории за приятелството и разни други неща

Книгата е събрала 85 гласа в категория „Откриватели“.

Заглавие: „Аз искам да бъда… 7 истории за приятелството и разни други неща“

Автор: Цвета Белчева

Илюстратор: Радостина Пенева

Издателство: ИК „Балон“

Кратка анотация за книгата: „Аз искам да бъда…/7 истории за приятелството и още нещо” съдържа седем шарени приказки, които ще зарадват всяко дете, а също така ще го накарат да се замисли за заобикалящия ни свят, да помечтае, както и ще му помогнат да развие въображението си. Многообразието от герои и случки превръща книжката в интересно четиво за деца на възраст от 4 до 10 години, но не разочарова и по-големите и възрастните й читатели, защото споделя общочовешки ценности, такива като приятелството, любовта и топлината в нашите отношения…

Чудесните илюстрации, дело на художничката Радостина Пенева, са едно прекрасно допълнение към текста, който наистина оживява пред очите ни и ни зареждат с приятно настроение.

Кратка информация за автора: Цвета Белчева е родена на 20 ноември 1978 г. в гр. София, където живее. Майка на две момчета – на 13 и на 2 години. Завършила е специалностите „Международни отношения“ и „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работила като преводач към няколко преводачески агенции, както и към проекти на Европейския съюз, изпълнявани в България. Владее свободно английски и испански език, справя се добре и с френски. Обича да пътува и вече е стъпвала на 4 континента, но голямата й мечта е да участва в експедиция до Антарктида.

Кратка информация за илюстратора: Радостина Пенева е родена в гр. София на 29 януари 1973 г. Завършва специалност „Сценография” в Националната художествена академия. Работи като графичен дизайнер, като паралелно с това се занимава с илюстриране на книги, основно за деца. Автор е на множество илюстрации към книги на братя Мормареви от поредицата „Джобни стихчета”, дискове с приказки и песнички за деца. Майка на две деца. Мечтае да живее край морето, а в свободното си време се занимава с тай чи.

Още от книгата:

 

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.