Колко е часът? Наръчник за времето от Уики

Корица: Колко е часът? Наръчник за времето от Уики
Издания:твърда корица
Страници: 40
"Здравей, детенце!
Държиш в ръцете си чуден пътеводител! С него ще полетиш върху крилете на Времето, ще се разхождаш напред-назад из света му и ще разбереш как да го увеличаваш така, че да си изкарвате чудесно. Заедно ще приготвите вкусна пица – по здравословна рецепта, разбира се, за да ти разрешат после възрастните да я изядеш. Ще разбереш, че Времето е лакомник и похапва минутите и секундите, та дори часовете, понякога доста бързо, чак да се чудиш после: къде изчезнаха?
Но спокойно! Ще ги откриеш в часовника, защото този наръчник ще ти покаже как да познаваш цифрите и стрелките му, а до отговорите ще стигнеш самичко, изигравайки книгата. Точно така, този наръчник се играе – както тук, така и на сайта, където ще откриеш още много изненади.
За да ти е по-лесно да четеш, сме подбрали специален вълшебен шрифт, който се казва Adys – подходящ за деца с дислексия.
Приятно забавление в света на “Туй-Онуй”!"
Родителите и учителите ще открият на сайта на издателството специална притурка с препоръки за ползване на книгата, защото в нея има много образователни игри, а начинът, по който ще бъде поднесена на децата, е важен.
Кратка информация за автора/илюстратора: 
Мая Бочева - Уики е автор, илюстратор и анимационен режисьор, и има дългогодишен опит в създаването на образователни материали за деца - като книги, кратки анимационни филмчета и различен тип образователни игри, между които са: "Часът на Иви и Енчо" - занимателни обучения за енергия и екология от 1. до 4. клас; "Вълшебства" - книга за разделното събиране на отпадъците на Министерството на околната среда и водите.
"Приказка за Жълтурана-Сладурана и Стъкления Роби" - авторска книга с образователна цел; "Разделното събиране - среща с бъдещето" - книга за разделното събиране на отпадъци; "Бобо и Робо" - обучително анимационно филмче за асансьорна безопасност.
Мая Бочева е работила като илюстратор за различни български издателства и чуждестранни поръчители, по различни обучителни и интерактивни проекти, както и книги с илюстрации. Създател е на личен образователен проект "Туй-Онуй", отличен с 3 първи международни награди, между които и за мобилна апликация в област образование с проекта "Who lit the Moon?" - първа по рода си българска интерактивна приказка с образователни игри за таблети.
Нейни са и илюстрациите към приказката-игра "Добросъците" на Никола Райков, която спечели любовта на читателите в категория "Иноватори" в "Бисерче вълшебно" 2017.
Откъс:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1ANq7Ppqx30]

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.