Добросъците (приказка-игра)

Корица: Добросъците (приказка-игра)
Издания:твърда корицаPDF

В домовете ни живеят малки добросъци – скрити във фотьойлите, под килимите или пък в електрическите крушки. Там, зад диваните, сред детските играчки и под спалнята, техният свят е напълно различен от този на странните Големи Човеци. Тази книга е за тях!

Но това не е обикновена книга, а приказка. Приказка-игра! В нея ти ще решаваш какво да се случи, ще пишеш буквички, ще избираш какво да направят главните герои и всеки път приключението ще е различно! Започваме ли?

Вярваме, че съвместната работа на автора Никола Райков и художничката Мая Бочева - двама млади и талантливи български творци - ще ви донесе много часове на игри, смях и забавления с техните добросъци в тази книга с 3 начала и 18 края!

Книгата е носител на номинация за литературната награда „Перото“ в категория „Детска литература“.

За да играете на книгата-игра "Добросъците", посетете сайта на автора и изтеглете книгата. Активните линкове в нея ще ви помагат в играта.

Кратка информация за автора:

Никола Райков е автор на първите по-рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ бе публикувана и в Латвия.

Кратка информация за илюстратора:

Мая Бочева е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Рисува за комикс списание „Дъга“. Работила е с всички големи детски издателства: ПАН, Софтпрес, Дамян Яков, Жанет 45, Фют и други. Създава анимационни клипове, реклами, игри, интерактивни приложения, учебници и учебни помагала. Мая Бочева е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“.

Откъс:

  • Разработчик: Фондация "Таласъмче"
  • Подходящи устройства: PC, таблети, смартфони
  • Специални изисквания: софтуер, възпроизвеждащ PDF файлове

One thought on “Добросъците (приказка-игра)

  1. Pingback: Таласъмски игри в ЧК „Приказен свят“ – Рила – Бисерче вълшебно

Comments are closed.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.