Давид

Корица: Давид
Издания:твърда корица
Страници: 52

"В училището за мишоци,

за важни тайни и уроци,

специално място бе заел

класът на госпожа Мишел.

По външност всички си приличаха.

Еднакво смятаха и сричаха.

Единствено по-тих и свит

бе малкият мишок Давид."

В своята най-нова детска книга, "Давид", художничката и писателка Евгения Войнова разказва в рими съдбата на един малко различен на външен вид, но прекрасен по характер мишок.

Давид притежава прекалено дълга опашка, която му навлича присмеха на част от съучениците и разклаща сериозно мишето му самочувствие. Но когато се появява Ема, светът на Давид се преобръща. Нищо не ще го отклони от целта да спечели сърцето ѝ, дори и сериозните опасности, с които не може да се справи обикновен мишок!

"Давид" е книга за обичане. Защото трябва да обичаме себе си такива, каквито сме, но и да се борим за любовта. Написана в рими, творбата гарантира на читателите истинско пиршество за сетивата с увлекателния сюжет и прекрасните илюстрации, дело на Евгения Войнова.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Евгения Войнова е художник. Започва да пише за деца с идеята да илюстрира неща, които са ѝ интересни и са близо до нея. Затова ѝ е трудно да се нарече „писател”. По-скоро смята, че е добър наблюдател, слушател и откривател на истории.

Твърди, че интересните случки, за които си струва да пишеш, са около нас постоянно, просто трябва да ги уловиш – като пеперуди, които се опитват да се изплъзнат, но ако си достатъчно ловък, съзерцателен и търпелив, ще успееш да си хванеш някоя... След това, с малко въображение и много любов, книгата е готова. Разгръщаш я, както се разтварят крилете на пеперудата и ставаш част от историята. В този смисъл Евгения е... ловец на пеперуди.

До момента има три издадени, изцяло авторски книги – „Цветна бъркотия”, „Матея” и "Давид". Освен да създава детски книги, тя обича ягоди, малини и да брои сбъднатите си мечти. За целта, не спира да мечтае... 🙂

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.