Софийски магьосници 4: Заветното заклинание

Корица: Софийски магьосници 4: Заветното заклинание
Част от Софийски магьосници поредица:
Издания:мека корица (английски)

 

Сянката на войната е надвиснала над зимна София. Изминала е година от Битката за последния печат, когато страховит демон се опита да превземе света през отслабената българска територия. Дошъл е решителният момент, в който софийските магьосници и чудатите обитатели на Горна и Долна София трябва да обединят последни сили, за да спасят не само града, който обичат, но и цялата Земя.

Всички са възложили надеждите си за спасение на младия Бриян, но може ли момчето да се превърне в мъж, да усвои за твърде кратко време рисковани умения, изискващи години подготовка, и да обедини враждуващите зорници и здрачници? Или съдбата на всички вече е предопределена от древно пророчество и никой не може да я промени?

Всеки миг е решаващ, магьосническото сърце може да бъде също толкова чупливо, колкото стъклена фигура. А краят сякаш е само началото…

Кратка информация за автора:

Мартин Колев е роден в Бургас през 1989 г. Завършил е психология и магистратура по творческо писане в СУ „Св. Климент Охридски“, където в момента е докторант по следосвобожденска литературна история. Автор на сборниците с разкази „Кучето на терасата“(2009) и „Микро“(2016), както и на фентъзи тетралогията „Софийски магьосници“. Носител на наградата за къс разказ „Рашко Сугарев“ и на наградата за камерна пиеса на Театър 199 за пиесата „Кроасан“.

Кратка информация за илюстратора:

Исмаил Инджеоглу е концептуален художник и илюстратор, роден в Провадия през 1990 г. Завършил е ПГС „Кольо Фичето“ – Варна със специалност „Сухо строителство“, а от 2015 г. се занимава с дигитално рисуване. Творбите му са най-често в стил ърбън фентъзи. Той е автор на кориците на фентъзи поредицата на Мартин Колев „Софийски магьосници“. През 2020 г. печели първо място в категорията „Най-добър млад илюстратор“ на XXII-ят Балкански фестивал на младите комикс автори и първо място в конкурса „Пъстра никса“ с корицата на „Призвание герой“ (брой 9).

Издател: Сиела
Автор:
Художници на корицата:
Етикети:
Откъс:

Sofiyski-4

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.