Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша

Корица: Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша
Част от Софийски магьосници поредица:
Издания:мека корица (английски)
Страници: 312

„Софийски магьосници” от Мартин Колев се превърна в най-успешното градско фентъзи, което родната ни литература познава.

След успеха на „Софийски магьосници” и „Софийски магьосници. Самодивите от Странджа”, вече може да откриете и „Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша” – дългоочакваната трета част на хитовата поредица, която развълнува читатели и магьосници от цялата страна.

Свилен Воев заминава за Витоша в търсене на душевен мир. Вместо това попада на вещерско сборище, призраци от миналото и заплаха, по-страховита от всичко познато. За да я предотврати, той ще трябва да се върне обратно в града.

Силите на мрака не са си почивали по време на отсъствието му. Гласът е събрал цяла армия и се готви да завладее София, а сетне ‒ и цялата страна. Свилен няма друг избор, освен да се изправи пред външните и вътрешните си демони… и да се надява, че на сутринта слънцето ще изгрее отново.

Кратка информация за автора:

Мартин Колев е всеизвестен фантастичен магьосник, публикувал в „Култура”, „Капитал”, „Литературен вестник”, „НО поезия”, „Море”, „Гранта”. Автор е на сборника с разкази „Кучето на терасата” (2009) и на колекцията кратки разкази „Микро”.

През април месец 2017 г. печели първа награда на дарителски фонд „13 века България“ в конкурса „Рашко Сугарев“ за къс публикуван разказ на автори до 35 г. Носител е на наградата „Славка Славова” на Театър 199 (2017 г.), където поставя и дебютната му пиеса „Кроасан” с режисьор Васил Дуев.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/____________________3-___________________

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.