Плюшеното приключение

Корица: Плюшеното приключение
Издания:мека корица (английски)

 

Hякъде там, сред купчина от разноцветни, но почти еднакво мръсни и непотребни боклуци, някой беше изхвърлил една плюшена белуга на бунището. Но Хейли не е обикновена играчка, а има сърце, душа и мечти. И е готов на всичко, за да се върне у дома. Където и да е това.

А в неговото пътешествие ще го последва малкият Тутето – плашлив, но добродушен немски шпиц, който решава да му помогне въпреки че светът отвъд бунището му се струва едно много трашно място. Защото така правят приятелите – вървят редом с нас, дори когато ужасно много ги е страх.

Двете плюшени играчки дори не подозират какво ги очаква по пътя им към морето – там, където живеят истинските белуги. Те ще трябва да се изправят срещу множество препятствия и опасности. Ще срещнат обаче и нови приятели. Ала най-важното е, че по пътя им към крайната цел ще успеят да открият смелостта и добротата. Ще открият себе си.

Кратка информация за автора:

Писател, кинокритик и редактор, Благой Д. Иванов е автор на няколко сборника: публицистичния „Добрите, лошите и грозните“, жанровия „Трансформации“ и комиксовия „Седем градски гряха“, създаден заедно с художника  Петър Станимиров. През 2020 се появява и първият му роман – „Мазето“, а през 2021 г. Благой Д. Иванов прави неочакван завой и изненада почитателите си с детската книга „Плюшеното приключение“, илюстрирана от Свилен Димитров.

Кратка информация за илюстратора:

Свилен Димитров е режисьор, аниматор, сценарист и художник, роден във Варна през 1980 г. Завършил е магистър Анимационна режисура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. От 1999 г. е режисьор и аниматор на филми и множество реклами за световноизвестни корпорации. Илюстратор е на детски книги. Работил е по номинирания за „Оскар“ американски филм „Super Size Me“ и още известни кинопродукции като: „The Air Ace“, „Rew Day“, „Love.net“, „Вездесъщият“ и „Любовни черупки“.

Откъс:

Plushenoto

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.