Шарено писмо

Корица: Шарено писмо
Издания:мека подвързия
Страници: 56

Стихотворения от Дита Маркова, подходящи за най-малките. Темите обхващат членовете на семейството и горските обитатели.

Кратка информация за автора:

Дита Маркова е родена в Благоевград. От 10-годишна възраст започва да пише разказчета за в. ”Септемврийче”. Като гимназистка става сътрудник на в. „Пиринско дело”. На 17 г. е студентка по българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. По време на следването си е сътрудник на всички детски литературни издания: в. ”Септемврийче”, списанията „Другарче”, ”Дружинка” и „Пламъче”. Превежда и от руски детски списания.

Дълги години е редактор в Народна библиотека „Св. св. Кирил и Методий”. Въз основа на проучвания из старите български архиви пише публикации за деца, посветени на бележити личности и събития от българската история. През всичките си години сътрудничи в над 20 български централни вестници и списания, насочени към българското семейство и децата.

Дита Маркова издава книжките с приказки за деца „Куклите на Ина” и „Рая и синигерчето”. Децата и  техният свят присъстват дори в стиховете хайку на авторката. Толкова много обича децата, че с връхчето на най-тънкото перце дълбае красиви думи и интересни истории от необятния им свят и мислено ги пита ”Дали ще ги харесате?”.

Все още няма оценки.

Моля, оценете книгата

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.