Шарено писмо

Корица: Шарено писмо
Издания:мека корица (английски)
Страници: 56

Стихотворения от Дита Маркова, подходящи за най-малките. Темите обхващат членовете на семейството и горските обитатели.

Кратка информация за автора:

Дита Маркова е родена в Благоевград. От 10-годишна възраст започва да пише разказчета за в. ”Септемврийче”. Като гимназистка става сътрудник на в. „Пиринско дело”. На 17 г. е студентка по българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. По време на следването си е сътрудник на всички детски литературни издания: в. ”Септемврийче”, списанията „Другарче”, ”Дружинка” и „Пламъче”. Превежда и от руски детски списания.

Дълги години е редактор в Народна библиотека „Св. св. Кирил и Методий”. Въз основа на проучвания из старите български архиви пише публикации за деца, посветени на бележити личности и събития от българската история. През всичките си години сътрудничи в над 20 български централни вестници и списания, насочени към българското семейство и децата.

Дита Маркова издава книжките с приказки за деца „Куклите на Ина” и „Рая и синигерчето”. Децата и  техният свят присъстват дори в стиховете хайку на авторката. Толкова много обича децата, че с връхчето на най-тънкото перце дълбае красиви думи и интересни истории от необятния им свят и мислено ги пита ”Дали ще ги харесате?”.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.