Приказната азбука

Корица: Приказната азбука
Издания:мека корица (английски)
Страници: 168

Скъпи приятели,

в ръцете ви е едно прекрасно написано и илюстрирано томче - "Приказната азбука". От него децата ще научат азбуката чрез весели и поучителни истории, а възрастните ще си припомнят някои азбучни истини за изконните човешки ценности - доброта и разбиране, радост и оптимизъм, любов и топлина...

Съпричастието и състраданието бликват още от първите редове. Ако Коелю  или Букай напишат приказки за деца, то те ще изглеждат по този начин.

Кратка информация за автора:

Родила съм се през есента на 1958 г. в Димитровград. Имах спокойно и радостно детство. Най-много от всичко обичах да чета книжки и да играя с топка. Часове наред прекарвах в градската библиотека с леля Ваня. Първата игра с топка се казваше „народна топка“, а след това хандбал.

Продължих да играя и се състезавам, докато завърших висшето си образование в спортната академия. Последваха 20 години живот в гр. Разлог, откъдето е родом моят съпруг. Там се родиха и двете ми прекрасни дъщери - Ити и Русена. Работих като учител по физкултура, треньор по хандбал и за кратко като ръководител на отдел „Образование и култура към общината“.

Обичам промяната. Когато едно занимание започне да не ме удовлетворява, търся и избирам нов път. Така през 1988 г. реших да кандидатствам в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“. В тази нова професия исках да бъда полезна на хората, които търсят справедливост в съда. Първо в ролята ми на районен съдия, а след това и на адвокат.

Продължих да вървя по този път до 2008 г. Разочарованията ми се оказаха повече от успехите. Не се чувствах вече достатъчно полезна. Ето защо сложих точка и на тази професия. И се запитах за пореден път: „А сега накъде?“.

Дадох си сметка, че годините живот ме бяха дарили с много знания и че бих могла да ги споделя с децата. Така се роди проектът „Животознание“ и едноименната книга. Започнах експериментални занимания в училищата в часа на класа. Разговаряхме с децата за живота и неговите азбучни истини. А приказките в тази книжка съдържат част от тези истини. Написах ги с много любов и радост. И, разбира се, с гордост, че ние, българите, сме дали на света и писменост.

Ако се питате какво работя в момента, отговорът е: шофирам такси. Всеки ден срещи с нови хора и нови дестинации. Динамика — такъв е Животът!

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.