Състезанието

Корица: Състезанието
Издания:мека корица

 

"Състезанието" е увлекателна иновативна детска книга, втора поред от поредицата „Приказки от горската поляна“, а именно – децата не само четат, но и стават съавтори.

В книгата читателите ще прочетат съвременна приказка за вълнуващите преживявания от една лятна ваканция на двамата най-добри приятели Мечо и Зайко.

Ще преживеят заедно с героите предизвикателството да участват за първи път в спортно състезание.

Ще разкажат какви спортове и физически упражнения правят в ежедневието, нуждаят ли се от здравословен режим на хранене и какви здравословни храни познават.

Ще се сблъскат със страховете на Мечо в деня на състезанието и ще видят примера, който дава Зайко какво означава пръв приятел. Приятелството и силата на майчината подкрепа са много важни за нас, хората.

Благодарение на разказаната история, читателите ще съпреживеят и почувстват тяхната значимост. Едновременно с приказката, ще се насладят на красиви и забавни илюстрации за оцветяване, които всеки читател индивидуално ще оцвети според своето вътрешно усещане. А кратките въпроси в текста и оставеното празно пространство след тях, ще помогнат на читател да смелите откриватели да покажат знания и умения или просто да упражнят правото си на свое собствено мнение.

В края на книгата има специално отредено място за всеки читател, който желае да разкаже свое лично преживяване или да посвети история със своя най-добър приятел. Затова често представяме изданието като книга споменик на всички изложения, в които участваме.

Кратка информация за автора:

Полина Божилова е съвременен български творец, художник по призвание и интериорен дизайнер по професия. Участвала е със свои картини в няколко изложби, като през последните години влага творческото си вдъхновение в създаването на две прекрасни книги споменици: „Вълшебна Коледа“ и „Състезанието“.

Кратка информация за илюстратора:

Георги Цанев е млад художник илюстратор, участвал в друг интересен проект на издателство „Екрие“ – двуезичното фенско-българско издание Les Histores de Milou et Joujou : Amitiѐ sans frontiѐres.

Книгата е българско издание на български екип от автор и художник.

Откъс:

SastezanietoBOOK_3-7

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.