Приказки за белите цветя

Корица: Приказки за белите цветя

 

Книга ли? Магията на цветята е навсякъде! Понякога е нужен само един поглед към близката градинка, вазата на масата или онези красиви бели цветя на съседния балкон, за да се усмихнем и целият ни ден, цялото ни същество да се променят към по-добро!

Разпознавате ли бялата калина?

Наблюдавали ли сте колко нежни са цветовете на хортензията?

Дали онези бели лилии, които видяхте в езерото в парка, са се появили там, също като легендата от приказката?

Казват, че „цветята са усмивката на земята“. Поспрете и им се насладете!

„Приказки за белите цветя“ е вълшебство за малки и пораснали читатели. След нейния прочит ще обикнете героите, сигурни сме! Техните истории за обич, приятелство, храброст, жертвоготовност, страхове, вяра и надежда, носталгия и грижа към другия… напомнят на всеки от нас колко близки емоции изпитваме в ежедневието. Белите цветя са пратениците на тези сложни чувства. А в края на книгата ще откриете кратка информация за символиката, историята и отглеждането на шест бели цветя, герои в разказаните приказки.

Кратка информация за автора:

Терез Никол е родена във Варна. Завършила е IV-та ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ и френска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години живее и работи в София, но ветровете на съдбата я връщат обратно в родната Варна, където преподава френски и испански език. Работила е като преводач, журналист, галерист, „професионален пътешественик“, библиотекар и организатор във френска медиатека. Много обича цветята, представителите на семейства котки и кучета, да чете книги, да пише, когато я споходи творческо вдъхновение и приема за своя кауза да възпитава любознателност и любов към природата у децата.

Автор е на детските книги: „Приключенията на котенцето Ричи“ и „Белите цветя“. „Приказки за белите цветя“ е третата ѝ книга, посветена на символиката на белите цветя, доброто у хората, обичта към природата и литературата.

Кратка информация за илюстратора:

Илюстрациите са дело на талантливия художник илюстратор Анна Бабич, позната на читателите от приказките на Анна Стефанова – „Принцеса Анна“, „Принцеса Анна и празничната торта“ и чудните рими на Сергей Комитски в красивата книга „Бъдниче“.

Книгата е българско издание на български екип от автор и художник.

Издател: Екрие
Автор:
Илюстратор:
Етикети:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.