Просто дишай

Корица: Просто дишай
Издания:мека корица

 

„Просто дишай“ е достъпно и увлекателно написано помагало по медитация и осъзнатост с цветни илюстрации, подходящо за възрастова група 8 – 12 години. Всъщност книгата (както и останалите две заглавия от трилогията) е незаменим помощник и за всеки извън детско-юношеската възраст, който иска да овладее простички техники за докосване до вътрешната си същност и прави първи крачки в запознаването с тези духовни практики. Авторката е дъщеря на духовния гуру Дийпак Чопра, който написва предисловието към книгата.

Ръководството по самопознание чрез медитация и осъзнатост за деца и тийнейджъри съдържа упражнения, които ще им помогнат да се справят с всекидневни проблеми, както и съвети за по-здрав, щастлив и пълноценен живот. Насоките за използване на дихателните техники и насочваните медитации са подходящи в редица често срещани житейски ситуации и сценарии, свързани с темите:

  • Какво представлява стресът (тревожността) и как да го преодоляваме?
  • Как да заспиваме по-лесно?
  • Как да укрепим вярата в себе си?
  • Как да постигнем концентрация, когато се подготвяме за училище, тестове и изпити или друга работа?

Начинаещите ще изучат основите на медитацията и ще овладеят първите ѝ стъпки, а по-опитните ще разберат как да я практикуват по-добре.

Другите две книги от трилогията на Малика Чопра – специалист по физическо, психическо и емоционално здраве, са „Просто чувствай“ и „Просто бъди, какъвто си“.

Кратка информация за автора:

Малика Чопра е майка, медиен предприемач, автор и лектор. Тя е автор на поредицата за израстване „Просто бъди, какъвто си“, „Просто дишай“  и „Просто чувствай“ – трилогия от илюстровани ръководства за деца (и възрастните в живота им). Тези книги предоставят прости инструменти за разбиране и подкрепа в областта на на социалното и емоционалното познание, устойчивостта, медитацията, вниманието и развитието на рефлексите.

Малика е преподавала медитация на хиляди хора и в момента е консултант по осъзнатост за анимационния сериал Stillwater на Apple TV+. Тя обича да говори пред публика по целия свят за намерението, баланса и живота с цел.

Специалист по физическо, психическо и емоционално здраве, тя има бакалавърска степен от университета Браун, магистърска степен по бизнес администрация от Kellogg Business School и магистърска степен по психология и образование с концентрация на ума, тялото и духа от Учителския колеж на Колумбийския университет. Дъщеря е на духовния гуру Дийпак Чопра.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.