Малкият принц. Моята книжка за чувства

Корица: Малкият принц. Моята книжка за чувства
Издания:твърда корица

 

Радост, страх, гняв, спокойствие… Малкият принц ще ти помогне да опознаеш по-добре чувствата, които изпитваш всеки ден.

Книжката, вдъхновена от шедьовъра на Антоан дьо Сент-Екзюпери, учи децата да разпознават емоциите си и да изразяват чувствата си. Включени са упражнения за съзнателно дишане, с които и най-малките могат да регулират по-лесно емоциите си.

Кратка информация за автора:

Цял живот запалена по историята и детската литература, Корин Делпорт прекарва детството си с нос, забоден в книгите. След като получава първата си магистърска степен по история и втората – по комуникации, тя напуска Франция и се установява в Монреал. Там любовта ѝ към доброто четиво достига още по-големи висоти, след като става редактор на детски книги. Силата на добре измислените истории, които карат децата да мечтаят, да се смеят и да мислят, я насърчава сама да ги създава и разказва.

Скъпи за нея теми са природата и почудата, породена от нейната крехка красота. Когато в един дъждовен летен ден вижда дъщеря си да сервира салата върху покривка на охлювите в градината, Корин се вдъхновява да опише тази история. „Пикник под дъжда“ е първата ѝ книжка с картинки.

Сред най-популярните ѝ заглавия са от поредицата за Рейнджър Роб: „Рейнджър Роб: История на лагерния огън“, „Рейнджър Роб“, „Моето основно ръководство за безопасност на движението“, „Рейнджър Роб: Мисия Природа“; Рейнджър Роб: Моето основно ръководство за рейнджъри“, а също „Чудовища от Мейн: Книга за търсене и намиране“; „Каю: Есенна семейна традиция“; „Каю: Китайската Нова година и още много други, любими на децата четива.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.