Просто бъди, какъвто си

Корица: Просто бъди, какъвто си
Част от Малика Чопра поредица:
Издания:мека корица

 

„Просто бъди, какъвто си“ е достъпно и увлекателно написано ръководство за израстване с цветни илюстрации, подходящо за възрастова група 8 – 12 години. То се заема с една от най-важните задачи на родителя и учителя – да научи децата да разбират и да приемат своите емоции и да общуват здравословно и пълноценно – както с останалите хора, така и със себе си. Ръководството е написано от Малика Чопра – специалист по физическо, психическо и емоционално здраве и дъщеря на духовния гуру Дийпак Чопра, който е автор на послеслова.

„Просто бъди, какъвто си“ ще помогне на децата и тийнейджърите да се фокусират върху нагласата за растеж чрез самоанализ, формулиране на намерения, цели и задачи. Те се отнасят към живота им като цяло, но и към начина да служат на себе си, на семействата си, на общностите, към които принадлежат, и обществото. Разработено специално за младежка аудитория, пълноцветното издание предлага упражнения за осъзнатост, които улесняват децата и тийнейджърите (както и всички останали) да открият и да изследват своя глас. Малика Чопра твърдо вярва, че ако младият човек се научи отрано да размишлява, да приема неувереността и несигурността като нещо обичайно, да участва в живота на останалите по своя неповторим начин и при това да се чувства добре, той ще води по-здравословен и пълноценен, а следователно и по-щастлив живот.

Следвайки модела на успешните първи две книги от серията за израстване – „Просто дишай“ и „Просто чувствай“ – „Просто бъди, какъвто си“ е увлекателно и лесно за четене и възприемане ръководство за деца и тийнейджъри. То съдържа набор от инструменти, които ще помогнат на младия (и не само) човек да води пълноценен живот.

Надявам се, че с настоящата книга ще научиш повече за това кой си всъщност, какво обичаш най-много и какво те кара да се чувстваш най-щастлив и спокоен. Надявам се, че тя ще ти помогне и да се замислиш какъв искаш да бъдеш, след като вече познаваш неповторимото и изумително усещане да бъдеш просто какъвто си!

Малика Чопра

Кратка информация за автора:

Малика Чопра е майка, медиен предприемач, автор и лектор. Тя е автор на поредицата за израстване „Просто бъди, какъвто си“, „Просто дишай“  и „Просто чувствай“ – трилогия от илюстровани ръководства за деца (и възрастните в живота им). Тези книги предоставят прости инструменти за разбиране и подкрепа в областта на на социалното и емоционалното познание, устойчивостта, медитацията, вниманието и развитието на рефлексите.

Малика е преподавала медитация на хиляди хора и в момента е консултант по осъзнатост за анимационния сериал Stillwater на Apple TV+. Тя обича да говори пред публика по целия свят за намерението, баланса и живота с цел.

Специалист по физическо, психическо и емоционално здраве, тя има бакалавърска степен от университета Браун, магистърска степен по бизнес администрация от Kellogg Business School и магистърска степен по психология и образование с концентрация на ума, тялото и духа от Учителския колеж на Колумбийския университет. Дъщеря е на духовния гуру Дийпак Чопра.

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.