Просто чувствай

Корица: Просто чувствай
Част от Малика Чопра поредица:
Издания:мека корица

 

Ръководството „Просто чувствай: Как да бъдеш по-силен, по-щастлив, по-здрав и още“ е подходящо за възрастова група 8 – 12 години. То предлага на младите хора, родителите и учителите три базови съвета, с чиято помощ да решават проблеми, да използват вътрешната си сила, да владеят чувствата си и да повишат емоционалната си осъзнатост и интелигентност. Авторката е дъщеря на духовния гуру Дийпак Чопра, който написва послесловието към книгата.

Пълноцветното издание запознава младия (и не само) читател с базовите градивни елементи на устойчивостта и издръжливостта и разглежда важни теми като гъвкавостта, отговорността, общуването, креативността и самопознанието. Все по-важна става способността на децата и тийнейджърите да бъдат независими и да посрещат трудностите с кураж. Ръководството предоставя на родителите и учителите ресурси, които ще помогнат на малкия и младия човек да се ориентира самостоятелно в живота.

„Просто чувствай“ е сред малкото заглавия на тема „социално и емоционално здраве“, което се обръща непосредствено към децата.

Втората в трилогията илюстровани книги с техники, съвети и насоки за деца (и възрастните в живота им) помага на децата да владеят емоциите си и да направят позитивен избор във всяка житейска ситуация.

  • Разбери какво е нужно на тялото и на ума ти, за да си щастлив и здрав
  • Научи се да приемаш чувствата си
  • Изпитвай гордост и радост от всичко, което правиш – всеки ден
  • Подбирай думите, за да се изразяваш по-ясно… и още

Другите две книги от трилогията на Малика Чопра – специалист по физическо, психическо и емоционално здраве, са „Просто дишай“ и „Просто бъди, какъвто си“.

Кратка информация за автора:

Малика Чопра е майка, медиен предприемач, автор и лектор. Тя е автор на поредицата за израстване „Просто бъди, какъвто си“, „Просто дишай“  и „Просто чувствай“ – трилогия от илюстровани ръководства за деца (и възрастните в живота им). Тези книги предоставят прости инструменти за разбиране и подкрепа в областта на на социалното и емоционалното познание, устойчивостта, медитацията, вниманието и развитието на рефлексите.

Малика е преподавала медитация на хиляди хора и в момента е консултант по осъзнатост за анимационния сериал Stillwater на Apple TV+. Тя обича да говори пред публика по целия свят за намерението, баланса и живота с цел.

Специалист по физическо, психическо и емоционално здраве, тя има бакалавърска степен от университета Браун, магистърска степен по бизнес администрация от Kellogg Business School и магистърска степен по психология и образование с концентрация на ума, тялото и духа от Учителския колеж на Колумбийския университет. Дъщеря е на духовния гуру Дийпак Чопра.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.