Маргаритка и вкусната храна

Корица: Маргаритка и вкусната храна
Част от Маргаритка поредица:
Издания:мека корица
Страници: 32

 

  • Защо трябва да се храня?
  • Какви са тайните на зеленчуците?
  • Наистина ли супата е „стопликоремче“ и „галистомахче“?
  • А защо от храната имам суперсили?

„Не искам да ям“ – често чуваме този отказ!

В „Маргаритка и вкусната храна“ едно приказно пътешествие в зеленчуковата градина разкрива на децата смисъла на понякога досадното за тях хранене.

Тази книжка е втората от детската поредица "Маргаритка", в която децата научават за полезните навици в забавни приключения, заедно с Биби, Мими, Маргаритка и Бухалче.

Кратка информация за автора и илюстратора:

От 2016 г. досега сутрините на хиляди български деца започват с гласовете на най-популярните звезди на нашето време в песничките на „Маргаритка“. А с песен дори научаването на елементарни навици се превръща в забавна игра!

От май 2020 година любимите герои оживяват и на хартия с първите книжки от поредицата на „Маргаритка“ за полезните навици – „Маргаритка и чистите ръце“ и „Маргаритка и вкусната храна“, последвани от „Маргаритка: Биби и Мими на море”, „Маргаритка и чистите зъбки” и „Маргаритка: Биби и Мими отиват на детска градина”.

В тези книжки на пръв поглед досадни за децата занимания като миенето на ръцете и храненето превръщат в незабравими и вълнуващи приключения. С Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето по забавен начин и през вълшебни приказни истории най-малките научават по-лесно елементарните навици и как да бъдат учтиви и отговорни към себе си и другите.

Забавните и съобразени с детското мислене текстове са дело на Илия Деведжиев, а цветните и шарени илюстрации от Веселка Велинова показват нагледно как всеки малък читател може да се превърне в истински герой, който познава най-важните правила.

И двамата автори са част от екипа на „Маргаритка“ от самото създаване на проекта, а издаването на поредицата е естествено следствие на реализираните през 2019 г. видеа и музикален албум „Полезни навици”.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.