Маргаритка: Мими и Биби спасяват азбуката

Корица: Маргаритка: Мими и Биби спасяват азбуката
Част от Маргаритка поредица:
Издания:мека корица

 

Защо ни е да знаем азбуката?

Защо ни е да помним цели 30 скучни букви, когато можем просто да си играем на нещо много по-интересно?

Тези въпроси занимават Биби и Мими, подобно на всеки малчуган, който тепърва пристъпва в света на четенето. Само че буквите далеч не са толкова скучни и за да разберат това, децата ще се срещнат с най-новия герой от поредицата – Феята на буквите Абевея!

Когато Абевея чува, че Биби не се нуждае от буквите, тя решава да му спретне номер и да накара буквите навсякъде да изчезнат. Думите в книжката с приказки, надписа на блузката му и дори големите букви „СЛАДОЛЕД“  мигновено се изпаряват, а за да си ги върнат обратно, Биби и Мими ще трябва една по една да открият всяка липсваща буква от азбуката.

Кратка информация за автора:

Илия Деведжиев е продуцент и актьор, автор на детски пиеси, драматизации за куклен театър и книжки. Той работи като театрален педагог, либретист и режисьор в Русенска детска опера и е носител на наградата Русе 2016, раздел „Изкуство и култура“.

Всички 10 книжки от поредицата на проекта „Маргаритка“ – „Полезните навици“ – излизат с негов текст и помагат на хиляди български родители да превърнат научаването на наглед досадни за децата неща във вълнуващи преживявания.

Кратка информация за илюстратора:

Веселка Велинова е уеб дизайнер, който се занимава с илюстриране на детски книги, графичен дизайн и интерфейс на игри.

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.