Чудните приказки на баба

Корица: Чудните приказки на баба
Издания:твърда корица
Страници: 64

 

Осем изпълнени с нежност и доброта приказки, които можете да прочетете у дома, с цялото си семейство, преди сън!

Проследете приключенията на Големия елен, който с помощта на малката мишка Сибулет намира отлетелите в бурята страници на книгата си.

Научете какво се случва с Татко Заек и Мама Зайка, докато шият пантофки за децата си, както и със самотния мечок, който с изненада открива семейство славеи в пощенската си кутия, и още много други истории!

Отпуснете се и полюлейте душата си, докато слушате невероятните приказки на баба, които ще харесат и на децата, и на възрастните!

Кратка информация за автора:

Карин-Мари Амио израства, като слуша красиви истории и започва да създава свои собствени, веднага щом се научава да пише. Днес тя е майка на осем деца и писател на пълен работен ден. Автор е на десетки детски книги.

Кратка информация за илюстратора:

Жюли Мелан е френска художничка. Любовта ѝ към изкуството започва още през ранна възраст. След като завършва бакалавърска степен по литература, се насочва към изучаване на класическата рисунка, живописта, илюстрацията и анимацията. Нейната работа може да бъде видяна в редица книги за деца на издателите лидери на пазара Penguin Random House, Clavis и Fleurus.

Кратка информация за преводача:

Силвия Колева е преводач от френски език. Завършва специалност „Класическа филология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 1980 до 1990 г. Силвия Колева работи като редактор в Агенция „Изложби и панаири на книгата“ и представя българската книга и българското книгоиздаване в сборни експозиции на панаирите на книгата в Алжир, Анкара, Белград, Болоня, Брюксел, Варшава, Женева, Москва, Триполи, Фракфурт на Майн.

Организира над 50 изложби на чуждестранни издателства в България. Под неин превод излизат четирилогията „Жозеф Балзамо“ и „Цезар“ от Александър Дюма-баща, Приказки за деца на Шарл Перо, „Най-дългият годеж“ и „Любимецът на жените“ от Себастиен Жапризо, „Пациент 488“ и „Заговорът“ от Никола Бьогле, „Леден гамбит“ от Бербар Миние, „Това не е краят на книгите“ от Умберто Еко и Жан-Клод Кариер, „Лисан и Малкия Жорж“ от Тибо Прюн, „По здрач“ от Антони Делон, „Магьосника от Кремъл“ от Джулиано да Емполи, „Чудните приказки на баба“ от Карин-Мари Амио и др.

През 2022 г. под неин превод излезе изданието за деца „Най-добрата мама на света“ от Себастиен Перез, което през 2023 г. спечели наградата „Бисерче вълшебно“ в категория „Нещотърсачи“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.