Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания

Корица: Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания
Издания:твърда корица
Страници: 184

 

С огромна усмивка и с обич към произведението „Приключенията на Лукчо“.

Тази история не е за битката между доброто и злото. Освен това не разказва просто за най-добрата музикална група „Барабас“, нито пък говори само за любовта и заслужава ли си да се борим за нея.

Защото тя е за всичко това, но и за още много други яки неща.

Кратка информация за автора:

Иван Раденков е детски писател, откакто е баща (2012 г.). Двамата му сина го карат ежедневно да изживява второ детство, в което заедно правят бели и създават истории.

Всяко тяхно приключение е вдъхновение за нови разкази с картинки, а понякога и музика. Защотo Иван е и музикант и в неговите книжки често четем текстове на песни, а в приложени дискове чуваме музика с китари и барабани, която децата харесват. (За справка виж поредиците „Книги за татковци“, „Истории от големия двор“, „Котаракът Франт и загадъчният остров“, „ Вкусът на приключенията“, „Велосипедисти край езерото „Папийон“, „Фалшив речник на смешните фрази“ и „Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания“.)

Иван е носител на Националната награда „Константин Константинов“. Неподправените, искрени и засмяни истории на Иван Раденков вече се изучават от децата в трети клас.

Кратка информация за илюстратора:

Антония Мечкуева е завършила Националната художествена академия със специалност „Плакат и графична комуникация“. Работи основно в областта на илюстрацията и художественото оформление на книги и детски учебни издания.

Художник е на илюстрациите и оформлението на книгата „Юху-буху-измислячус“ със стиховете на Петя Кокудева. През 2022 г. книгата е отличена с награда „Перото“ за детска литература. Художник е на цялостната концепция и илюстрации на учебна поредица (на изд. Просвета), която през 2019 г. е отличена със златен медал BELMA за най-добър учебник в Европа.

Илюстрацията я среща и с анимираното кино, като филмът, в който участва върви по своя път в различни фестивални програми. Нейни илюстрации са част от кампании с обществени каузи. От всичко, с което се занимава, най-голямо удоволствие ѝ доставя пресъздаването на цветния и жизнен въображаем свят на приказните герои от историите за деца.

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.