Най-добрата мама на света

Корица: Най-добрата мама на света
Издания:твърда корица

 

Има хиляда и един начина да бъдеш майка. Но коя тогава е най-добрата мама на света?

Потърсете я и открийте отговора на този въпрос в трогателните портрети на майките от животинския (и не само!) свят.

Кратка информация за автора:

Себастиен Перез открива страстта си към писането още в ранна възраст. Когато започва да мисли нова история, той се впуска в приключението без колебание. Тогава се раждат неговите произведения, в които преплита фантазия и хумор. Авторът вмъква в текстовете си важни теми като паметта и толерантността. Желанието му да сподели с читателите своите истории е подбудено от художника Бенжамен Лакомб. През 2007 г. излиза първата им съвместна книга с илюстрации и от тогава до сега Себастиен Перез има публикувани 41 издания за деца и възрастни.

Кратка информация за илюстратора:

Бенжамен Лакомб е френски автор и художник. Той е един от основните представители на съвременната френска илюстрация. Докато е ученик, Лакомб се занимава с реклама и анимация. Първата книга, която той написва и илюстрира изцяло, е публикувана през 2007 г. и същата година е посочена от списание TIME като една от 10-те най-добри детски книги. Много от книгите на Лакомб са преведени и издадени в целия свят. Художникът редовно представя своите творения в най-известните галерии в Париж, Ню Йорк, Рим, Токио и др.

Кратка информация за преводача:

Силвия Колева е преводач от френски език. Завършва специалност „Класическа филология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 1980 до 1990 г. Силвия Колева работи като редактор в Агенция „Изложби и панаири на книгата“ и представя българската книга и българското книгоиздаване в сборни експозиции на панаирите на книгата в Алжир, Анкара, Белград, Болоня, Брюксел, Варшава, Женева, Москва, Триполи, Фракфурт на Майн. Организира над 50 изложби на чуждестранни издателства в България.

Под неин превод излизат четирилогията „Жозеф Балзамо“ и „Цезар“ от Александър Дюма-баща, Приказки за деца на Шарл Перо, „Най-дългият годеж“ и „Любимецът на жените“ от Себастиен Жапризо, „Пациент 488“ и „Заговорът“ от Никола Бьогле, „Леден гамбит“ от Бербар Миние, „Това не е краят на книгите“ от Умберто Еко и Жан-Клод Кариер, „Най-добрата мама на света“ от Себастиен Перез и др.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.