„Бисерче вълшебно“ стигна и до с. Железница

След вдъхновяващата среща с децата от 83 ОУ „Елин Пелин“ в кв. Панчарево, екипът ни се отправи на ново пътешествие в околностите на столицата – този път към 191 ОУ „Отец Паисий“ в с. Железница. Целта ни бе да разкажем на децата повече за Награда „Бисерче вълшебно“ 2016 и да открием нови бисерни читатели.

Срещата протече очаквано приятно и вдъхновяващо – учениците от 1. до 6. клас не само слушаха с интерес, но и задаваха своите въпроси за наградата, номинираните заглавия и механизмите за гласуване. По-големите споделиха кои от книгите познават, а по-малките записваха прилежно заглавията на четивата, грабнали вниманието им.

Ето какво ни написа г-жа Ставрева, учител по програмата „Заедно в час“, по чиято покана гостувахме в училището:

Срещата за нас, учителите и децата бе вълнуваща и изпълнена с приятни емоции. След нея интересът към книгите и четенето нарасна. Резултатът е видим, малките ученици припознаха себе си в някои приказни герои, а по-големите с интерес четат и носят в училище книгите на Емил Конрад.
Благодарим за възможността да станем част от Бисерче вълшебно!“
А ето и снимки от срещата, чрез които да ви направим съпричастни към магията на „Бисерче вълшебно“:

 

Награда „Бисерче вълшебно“ 2016 е единствената българска награда за най-добра детска книга, избрана от децата от 6 до 15 години. Четвъртото издание е под патронажа на Президента г-н Плевнелиев и е подкрепено от МОН. Проектът е финансиран от Столичната програма „Култура“ на Столична община за 2016 г.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.