Аз прочетох книга, прочети и ти! Аз направих добро – направи и ти!

Активните #бисерчета от ПловдивНа редакционната ни пощата продължават на пристигат писма за активни #бисерчета от цялата страна.

„Здравейте!

Казвам се Красимира Йорданова и имам честта да съм класен ръководител на най-прекрасните хлапета в града на седемте тепета – учениците от 3 б клас, СОУ „Свети Константин – Кирил Философ“ в Пловдив. Очаквахме с нетърпение началото на тазгодишната кампания „Бисерче вълшебно“ 2016 година и затова веднага след като то бе обявено, се захванахме за работа. Влязохме в ролята на „Посланици на четенето“.

Първо преписахме списъка с номинираните заглавия от категории „Откриватели“,  „Мечтатели“ и „Иноватори“ и запознахме всичките ни съученици от първи до трети клас. Тъй като те проявиха много голям интерес, решихме, че ще е по-удобно за тях и да виждат заглавията на книгите. Затова изготвихме табла със снимки на кориците на книжките и ги поставихме в коридора на училището. Много вълнуващо беше, когато дори и малките първокласници се взираха в тях и сричаха заглавията. И така всички се „втурнахме“ да четем.

А откъде набавихме книгите ли? Ще разкажем: със събраните средства от традиционния коледен базар, ръководството закупи повечето от номинираните заглавия за училищната библиотека. Освен това, всички имаме читателски карти за Детски отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ и доста от книжките ползвахме от там. В акцията се включиха и отзивчивите ни родители, които  купиха някои от най-известните заглавия. И така си направихме класна библиотека.

Силно мотивирани и много активни, децата разменяха книги и четяха при всеки удобен случай. Мотото ни е  „Аз прочетох книга, прочети и ти! Аз направих добро – направи и ти!“ Учениците от 3 б клас вече са убедени, че четенето наистина ни прави по-знаещи, по-можещи, по-добри и по-щастливи…

Благодарим на  „Бисерче вълшебно“ 2016, че успешно се притече на помощ в кампанията за насърчаване на грамотността и вдъхнови децата САМИ да търсят книги, да разменят, да коментират и да са активни читатели.

„Има надежда за нашите деца. Няма да позволят „мишката да изяде книжката“ – каза една майка на третокласник.

„Не знам за вас, но на мен сред книгите в библиотеката ми е много приятно, а когато ми купят или подарят нова книга, изпитвам едно такова приятно чувство на радост…“ – сподели едно от активните бисерчета на 3 б клас и се наведе да чете…

Поздрави!

Кр. Йорданова“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.