„Четящите момчета“ с първи опити в рекламата на книги

Читателският клуб в столичното 131 СУ „Проф. Климент Аркадиевич Тимирязев“ е нетрадиционен с факта, че в него членуват само момчета, за които вече сме ви разказвали.

От средата на февруари до средата на март клубът провежда общо 5 срещи в библиотеката на училището. На 26 февруари им гостува Вал Стоева от фондация „Детски книги“. Тя представя книгите от „Бисерче вълшебно“, а интересът на децата е огромен. Момчетата нямат търпение да ги вземат и започнат да четат. Вече почти няма книга, която да не са прочели.

На 5 март в клуба четат „Мечок на име Мечидренки“ и пътуват заедно със „София и нейното летящо креватче“ по света. На 11 март на клуба гостува писателят Никола Райков автор на номинираната  „Приказки от два свята“. По време на следващите срещи момчетата четат и играят с книгата, но все още не са стигнали до края на историята.

„На срещите учениците направиха своите първи опити в рекламата на книга в 1,5 мин. Според мен се справиха чудесно с представянето на „Как да бъда як“, „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“ и „Пътешествие с Дискавъри Експрес“.

С учениците от ІV клас започнахме да правим представяне на книгите „Приказки от два свята“ и „София и летящото креватче“ в Scratch – програма за програмиране.“, разказва Даниела Цветкова, ръководител на клуба.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.