Заек и Мечка ще ви научи да бъдете добри приятели

Третокласниците от ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Крън, които участват в читателски клуб „Приказен свят”, получават задача от своя ръководител Елена Гитова да напишат ревюта на прочетени от тях книги, които да представят по време на празничен урок. Задачата съвсем не е лека, но с общи усилия и работа в екип малките читатели се справят. Представяме ви ревюто на Селин Амзова, Симона Христова, Гюлсевим Катмер, Християна Трайкова и Енис Байрамов.

Книгата „Заек и мечка” ще ви научи да бъдете добри приятели. Автор на книгата е Джулиан Гоф, илюстратор Джим Фийлд, а преводач Петя Гуламали. Жанрът на книгата е приключенски.

„Заек и мечка” ще ви накара да се смеете на глас от заешките дребни навици вредни. Например, когато яде собственото си ако, „После изака едно мъничко ако…и изяде и него. Този доста смущаващ навик беше причината Заекът никога да не кани гости на чай”.

Колкото Заекът е с лоши навици – краде , присмива се – толкова другият герой е противоположен.  Мечката е  добра, спокойна, дори наивна. Как тогава тези толкова различни герои стават приятели?

Всъщност книгата по забавен начин ни показва, че дори да сме много различни пак можем да бъдем приятели, достатъчно е да приемем с разбиране различните си навици и да нямаме тайни.

Авторът по много забавен начин ни представя това приятелство, което започва от един снежен човек. Но илюстрациите на художника изключително много помагат да си представиш като филм всички забавни случки.

Книгата „Заек и мечка” е много интересна. Препоръчваме ви я да я прочетете!

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.