4 отбора активни бисерчета от НУ „Княз Борис I” – Шумен се включиха в посланическата кампания

За трета поредна година шуменските бисерчета участват в конкурса за Наградата за най-добра детска книга ,,Бисерче вълшебно“. Посланическата кампания на децата от НУ „Княз Борис I” – град Шумен беше подкрепена от проекта „Пътуващите сандъчета“. Книгите от Пътуващо сандъче № 68 пристигнаха в училището като първомартенски подарък и зарадваха много ученици.

Третокласниците от отбор ,,Четете, без да спрете“ отделиха подходящите за тях заглавия от безценното сандъче и  го предадоха на децата от II група целодневно обучение – първи клас, като ги посъветваха да направят свой отбор. Първолаците нарекоха отбора си „ Сладкодумци“ и заедно с миналогодишните отбори  „Пчелици – умници“ и „Веселяче“ от втори клас, участваха в Празник на книгата, организиран по повод Международния ден на детската книга. Освен че прочетоха книжките, малките читатели направиха първите си читателски дневници и подготвиха прекрасни илюстрации.

Празникът на книгата беше организиран на 29 март – точно преди пролетната ваканция. Учителките на първи и трети клас целодневно обучение подготвиха постер и поканиха всички деца от училището да участват в събитието.

Участниците в празника представиха прочетените книги от „Бисерче вълшебно“ като влогъри на останалите ученици, които все още се колебаеха коя книга да намерят за четене. Тези, които бяха готови с избора си,  можеха да съобщят на подкрепящите възрастни Камелия Рачева и Снежана Николова своя вот, а  останалите да направят това след ваканцията.

Книгите и състезанието в „Бисерче вълшебно“ бяха представени и в дейност „Читателска щафета“ на еTwinning проекта „Приключения с книгите“. Така за тях узнаха и деца от Гърция.

В НУ „Княз Борис I” е създаден кът „Бисерче вълшебно“, в който са изложени автографите на писателите, които са посетили децата като награда за усилията им в посланическите кампании „Активни бисерчета“ през 2016 и 2017 година – Никола Райков и Радостина Николова. Тазгодишните участници много се надяват да са едни от печелившите в конкурса „Активните бисерчета“  2018 и да прибавят още един автограф към ценната колекция на своето училище.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.