Активните бисерчета от отбор „Трети Б” разказват на първокласници за любимите си книги

Учениците от III „б“ на Трето ОУ „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев вече дадоха своя вот за любимите си заглавия в различните категории на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” 2018. След гласуването децата и техните учители г-жа Москова и г-жа Топалова гостуваха на малките си приятели от I „б“ клас със специална мисия.

Третокласниците сформираха отбор „Трети „Б” в посланическата кампания „Активни бисерчета“ 2018 на фондация „Детски книги“ и решиха да популяризират четенето на детска литература и да помогнат на приятели да гласуват като тях за най-добрата детска книга от конкурса. Големите ученици представиха пред малките любими заглавия сред номинираните за гласуване в категориите „Нещотърсачи“, „Изследователи“, „Мечтатели“ и „Майстори“, без да съобщават за личния си избор.

Първокласниците на г-жа Пиргова и г-н Каракиев се включиха с интерес в обсъждането – слушаха активно, задаваха въпроси, пожелаха да прелистят и прочетат някои от четивата. Накрая изразиха желание да гласуват в различните категории след запознаване с творбите. Дори познаха кои от по-големите ученици са прочели най-много книги само по начина на представянето им! Обещаха и те да гостуват с представяне на книгите, които са прочели.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.