Нуша Роянова гостува на децата в с. Труд по повод 30-годишнината на общината

Художничката и писателка Нуша Роянова гостува на децата от с. Труд по повод 30-годишния юбилей на община Марица и по покана на кмета Димитър Иванов. Двете срещи съвпаднаха с кампанията за гласуване за Национална награда „Бисерче вълшебно“ 2018, в която децата от селото традиционно са сред най-активните участници.
Първата среща бе в ДГ „Бисер“, където авторката бе посрещната от екип на градината, представители на отдел образование при общ. Марица и кмета на селото Красимир Минков. Малчуганите изслушаха историята за малкото гларусче Лъки-Алеко, които са номинирани в категория „Изследователи“ на „Бисерче вълшебно“ 2018. Те разгледаха оригиналните илюстрации към книгата и поздравиха Нуша Роянова със свои музикални изпълнения, както и мажоретен танц. Кметът на общината подари на всички детски градини по един комплект книги на авторката, която пътува за срещата специално от Варна.
Втората среща на Роянова бе с учениците от начален курс в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Малките бисерчета слушаха с интерес и попиваха текста, който им поднасяше авторката. Оригиналните илюстрации дълбоко ги впечатлиха и децата зададоха множество въпроси.
„Прекрасни са срещите, на които ни гостува автор. Това вдъхновява децата за четенето и ги кара да усещат със сърцето си.“,
споделя впечатленията си Светла Божилова – библиотекар към НЧ „Светлина – 1929г.“, с. Труд.
Посланието на самата Нуша Роянова към децата на с. Труд бе:
„Направете си хубави огърлици от красиви преживявания.“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.