4 идеи за незабравимо бисерно лято

Biserche 2016 summer-01-01Лятото дойде и е време за забавления!

За да изживееш една наистина щура и вълнуваща ваканция, са ти необходими следните съставки:

  • добро настроение в промишлени количества;
  • неизчерпаем запас от идеи за приключения;
  • шепа приятели, с които да споделиш преживяванията си.

Вярваме, че доброто настроение и приятелите вървят ръка за ръка с децата, затова ще оставим осигуряването на тези съставки на теб. Ние ще ти подскажем откъде да черпиш вдъхновение за щуротии, забавления, пътешествия и приключения, когато твоите собствени запаси се изчерпат 😉

Досети ли се кой е най-добрият източник на идеи? Книгите, разбира се! В тях ще откриеш чудати герои или напълно нормални деца като теб самия. Ще научиш много трикове, с които да смайваш приятелите си. Ще обиколиш целия свят, а и отвъд него. Ще забъркаш хиляди щуротии и най-важното – със сигурност ще се забавляваш!

Ето и нашите 4 идеи за весело лято:

  1. Води си дневник за най-щурите ти преживявания или пък за семейните пътешествия, а после опитай да откриеш герой от книгите, който прилича на теб. Ако не намериш свое книжно подобие, започни да пишеш своя собствена книга. Хей, не забравяй да добавиш илюстрации! 🙂
  2. Направи си вестник! Това е интересно занимание за свободното време, а може дори да ти донесе пари за сладолед 😉 Ръководство за направата на вестник ще откриеш тук. Ако искаш да покориш възрастните, задължително прибави книжна рубрика и пиши по някоя статия за интересна прочетена книга – това със сигурност ще ти осигури читатели, готови да се абонират за твоя вестник (Съвет: когато си готов с първия брой, предложи го на мама, татко, баба, дядо или на съседите например.)
  3. Стани книжен влогър! Тук са ти необходими няколко неща: да прочетеш някоя книга, да можеш да разкажеш интересни неща за сюжета и героите (без да издаваш всичко!) в няколко минути и да заснемеш видео (с апарат, телефон, таблет, камера). Ако искаш видеото ти да е супер интересно, помоли някой да ти покаже как се прави монтаж (наслагване на най-интересните кадри и премахване на по-скучните, добавяне на музика и други елементи като надписи и т.н.). След това остава да го покажеш на роднини и приятели и (ако родителите ти разрешат!) при желание – да ни го изпратиш на имейл editors@detskiknigi.com. За целта ще трябва да ползваш програма за изпращане на големи файлове като WeTransfer или dox.bg например.
  4. Опиши своето лято в комикс! Обичаш ли комиксите? Ние също! Пробвай да опишеш най-веселите или щури случки от лятото си в комиксов стил, оформи ги в книжка и направи премиера в началото на учебната година. Не забравяй да ни изпратиш снимки, за да се позабавляваме и ние!

За да ти е по-лесно да откриеш книги според своя вкус, от които да почерпиш идеи за весело лято, разгледай каталозите със заглавията, номинирани в Награда „Бисерче вълшебно“ 2016:

explorers - front pagedreamers - front pagemasters - front pageInnovators - front page

Весело бисерно лято!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.