Какво ни написаха активните #бисерчета2016 от Кърджали

Aктивните #бисерчета2016 от КърджалиДецата от 2 „б” клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Кърджали бяха едни от най-активните бисерчета, които се включиха в посланическата ни кампания „Активните #бисерчета2016“. Късметът беше на тяхна страна и при тегленето на жребия те спечелиха посещение на български автор в тяхното училище в началото на следващата учебна година.

А ето емоционалното писмо, което получихме от тях с помощта на техния класен ръководител Павлина Митрева и възпитателя Маргарита Йорданова.

„Здравейте насърчители на четенето и посланици на детската книга!

Ние, Активните # бисерчета от 2 „б” клас бихме искали да изкажем своите супер положителни емоции и преживявания от участието ни в кампанията за насърчаване на четенето „Бисерче вълшебно 2016”: четяхме повече, говорихме, представяхме, избирахме, рисувахме, пяхме, насърчавахме четенето и възможността да избираш. Бяхме посланици на една страхотна идея – децата да обичат книгите и четенето, книгите и четенето да станат „приятели” на все повече деца.

Огромна бе радостта ни, когато разбрахме, че сме сред късметлиите, спечелили посещение на български автор в училище и също така – комплект книги – за реализираната ни посланическа кампания! Приемете нашите искрени благодарности и обещания да бъдем още по-запалени читатели и още по-активни бисерчета! Посветихме хубавата новина на патронния празник на нашето училище ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – 11 май.

Книгите са вече част от нашата училищна библиотека, а ние ще сме едни от първите им читатели. И тъй като ваканцията вече наближава, оставаме с очакването в началото на новата учебна година посещението на български автор да се превърне в своеобразен празник на книгата и четенето в нашето училище. А ние – с помощта на нашите учителки и директора на училището, госпожа Лиляна Янкова – ще сме посланици на училищната ни библиотека. Ще се опитаме да я превърнем в активна част от нашия училищен живот – също като „Една нетипична училищна библиотека”, която сте представили в сайта „Детски книги”.

Поздрави и най-добри пожелания за всички сърцати хора, реализирали през всичките години чудесната инициатива „Бисерче вълшебно”!“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.