Какво ни написаха активните #бисерчета2016 от Кърджали

Aктивните #бисерчета2016 от КърджалиДецата от 2 „б” клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Кърджали бяха едни от най-активните бисерчета, които се включиха в посланическата ни кампания “Активните #бисерчета2016”. Късметът беше на тяхна страна и при тегленето на жребия те спечелиха посещение на български автор в тяхното училище в началото на следващата учебна година.

А ето емоционалното писмо, което получихме от тях с помощта на техния класен ръководител Павлина Митрева и възпитателя Маргарита Йорданова.

“Здравейте насърчители на четенето и посланици на детската книга!

Ние, Активните # бисерчета от 2 „б” клас бихме искали да изкажем своите супер положителни емоции и преживявания от участието ни в кампанията за насърчаване на четенето „Бисерче вълшебно 2016”: четяхме повече, говорихме, представяхме, избирахме, рисувахме, пяхме, насърчавахме четенето и възможността да избираш. Бяхме посланици на една страхотна идея – децата да обичат книгите и четенето, книгите и четенето да станат „приятели” на все повече деца.

Огромна бе радостта ни, когато разбрахме, че сме сред късметлиите, спечелили посещение на български автор в училище и също така – комплект книги – за реализираната ни посланическа кампания! Приемете нашите искрени благодарности и обещания да бъдем още по-запалени читатели и още по-активни бисерчета! Посветихме хубавата новина на патронния празник на нашето училище ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – 11 май.

Книгите са вече част от нашата училищна библиотека, а ние ще сме едни от първите им читатели. И тъй като ваканцията вече наближава, оставаме с очакването в началото на новата учебна година посещението на български автор да се превърне в своеобразен празник на книгата и четенето в нашето училище. А ние – с помощта на нашите учителки и директора на училището, госпожа Лиляна Янкова – ще сме посланици на училищната ни библиотека. Ще се опитаме да я превърнем в активна част от нашия училищен живот – също като „Една нетипична училищна библиотека”, която сте представили в сайта „Детски книги”.

Поздрави и най-добри пожелания за всички сърцати хора, реализирали през всичките години чудесната инициатива „Бисерче вълшебно”!”