Активните бисерчета в Крън се срещнаха с писателя Никола Райков

Учениците от ОУ “Св. Климент Охридски” в Крън бяха едни от най-активните в посланическата кампания „Активните #бисерчета“ на „Бисерче вълшебно“ 2016. За популяризиране на наградата за най-добра детска книга и насърчаване на връстниците си да четат, те изработиха постер на „Бисерче вълшебно“ и организираха „Пътуващ куфар на приказките и знанията” за първокласниците в тяхното училище.
 
Съвсем заслужено екипът им спечели посещение на български детски автор в тяхното училище в началото на новата учебна година. Ето какво сподели Елена Гитова, учител и подкрепящ възрастен в конкурса „Активните бисерчета“, за гостуването на автора на книгите-игри за малкото таласъмче и добросъците Никола Райков:
 
„Децата посрещнаха Никола Райков с интерес, а по-големите, вече в пети клас, които са нашите активни бисерчета – с гордост, защото това бе тяхната награда от конкурса. Малките дечица от първи клас пък бяха в захлас, защото всичко това е нещо ново за тях.
 
Срещата между писателя и децата беше топла, искрена, приятелска, сякаш отдавна се познават. Той представи своите герои като ги презентираше и на екрана, и на илюстрациите в книгите му. Децата имаха възможност да разгледат и трите книги и искрено се забавляваха с героите. Толкова бяха впечатлени, че повечето от тях пожелаха да ги притежават. Малките деца просто се влюбиха в тях.
 
Децата с радост си направиха снимки с Никола Райков и докато го изпращахме, непрекъснато го питаха кога отново ще дойде. Една невероятна среща на деца и истински детски писател!“
 
Вижте и кратка галерия от срещата на Никола Райков и децата:
 
Турнето на писателя продължава с посещения при активните бисерчета в Попово, Шумен, Кърджали и Панагюрище, за които също ще ви разкажем.
 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.