Журито от Русе с дни на книгата и четенето

Регионална библиотека „Любен Каравелов” и ОУ „Отец Паисий” в Русе организираха за своите малки читатели Дни на книгата и четенето – част от Националната кампания „Маратон на четенето“.

Освен отличия за „Най-добър четец“ в предварително проведен училищен конкурс, малчуганите прочитат откъси от своите любими произведения, а близо 70 деца се превъплъщават в своите любими герои като Пепеляшка, Пипи Дългото Чорапче, Червената шапчица и Вълкът, с помощта на карнавалните костюми.

По-големите читатели са предизвикани да покажат своите знания и умения във викторина, посветена на 180-годишнината от рождението на Любен Каравелов, а всички ученици, участвали в Дните на книгата и четенето, получават грамоти и безплатни читателски карти за библиотеката.

С огромно удоволствие научихме, че тези страхотни млади читатели са приели и поканата да станат почетни посланици на Националната награда за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2014. Вярваме, че в тяхно лице номинираните заглавия са намерили свои верни нови приятели!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.