За подкрепата на учителите и библиотекарите

Книжна биткаУважаеми учители и библиотекари,

Вие сте сред най-важните хора, възпитаващи у децата любов към четенето и книгите. Но както много добре знаете, нагласите и интересите на децата ни се променят и е добре да създадем условия за диалог в променящата се културна среда.

За да подпомогнем преодоляването на сериозния проблем, пред който сте изправени не само вие като специалисти, но и самите деца – неграмотността и липса на отношение към книгите и четенето, ние от сайта „Детски книги“ решихме да създадем награда за най-добра книга за деца – „Бисерче вълшебно“ по няколко причини:

1. Децата са онези, които четат детските книги и самите те трябва да заявяват своето мнение. Често възрастните забравяме колко по-умни от нас са децата и им натрапваме мнението си, като ги лишаваме от очарованието да се залутат из лабиринта от истории, да открият нови книжни приятели и да се срещнат с книгата, която ще остане в сърцето им за цял живот.

2. Номинираните заглавия за наградата са детска художествена литература, издадена на български език през изминалата календарна година, което гарантира, че условията за модерни книги, съвпадащи с интересите на децата, са спазени.

3. Награда, която се избира от децата, е лично признание от тях за автора и за произведението и е най-силното доказателство за успеха на дадена книга и за нейните качества. Защото любовта и уважението на децата са като безценни бисери, и, който ги получи, може да се гордее, че е докоснал сърцата на своите читатели.

Проект като наградата „Бисерче вълшебно“ не е осъществяван до момента в България, но вярваме, че той е безкрайно необходим, за да насърчим любовта на децата към книгите и четенето.

За да осъществим целите на наградата „Бисерче вълшебно“, а именно да приканим децата да определят своята любима книга, имаме нужда от вашата помощ! Нека заедно убедим децата, че те могат и имат правото да изберат любимата си книга!

Ако проявявате интерес към каузата на „Бисерче вълшебно“, помогнете ни, като:

Вярваме, че с вашата помощ ще покажем на децата колко интересен може да бъде светът на детските книги и че четенето е модерно и забавно!

[cycloneslider id=“2186″]