Родителската подкрепа за наградата „Бисерче вълшебно“

Четящото детеУважаеми родители,

Всички знаем, че четенето и мястото на книгата в живота на децата ни е изключително важно за тяхното развитие и за израстването им като знаещи, можещи и успешни хора.

Отговорността за изграждането на връзката между децата и книгите е наша. Успехът на този процес зависи от подкрепата на семейството, училището, медиите, издателствата, библиотеките и обществената среда като цяло. Ако не сме заедно, всеки от нас би се чувствал самотен и несподелен в стремежа си да изгради тази връзка.

Често ние, възрастните, в желанието си да направим най-доброто за нашите деца, неволно пропускаме, че те също имат мнение и ги лишаваме от очарованието сами да открият нови книжни приятели и да се срещнат с книгата, която ще остане в сърцето им за цял живот.

Ние от сайта „Детски книги“ решихме да създадем награда за най-добра книга за деца – „Бисерче вълшебно“ по няколко причини:

1. Децата са онези, които четат детските книги и самите те трябва да заявяват своето мнение.

2. Номинираните заглавия за наградата са детска художествена литература, издадена на български език през изминалата календарна година, което гарантира, че условията за модерни книги, съвпадащи с интересите на децата, са спазени.

3. Награда, която се избира от децата, е лично признание от от тях за автора и за произведението и е най-силното доказателство за успеха на дадена книга и превръщането й в класика. Защото любовта и уважението на децата са като безценни бисери, и, който ги получи, може да се гордее, че е докоснал сърцата на своите читатели.

Проект като наградата „Бисерче вълшебно“ не е осъществяван до момента в България, но вярваме, че той е безкрайно необходим, за да насърчим любовта на децата към книгите и четенето.

За да осъществим целите на наградата „Бисерче вълшебно“, а именно да приканим децата да определят своята любима книга, имаме нужда от вашата помощ!

Знаем, че не всяко дете борави с интернет, а и не бихме желали децата да се лутат в безкрайния поток от информация. Затова се надяваме вие да им помогнете да достигнат до сайта на наградата „Бисерче вълшебно“www.biserche.com, да разгледат номинираните книги в двете възрастови категории и да направят своя избор.

Вярваме, че с вашата помощ ще покажем на децата колко интересен може да бъде светът на детските книги и че четенето е модерно и забавно.