Правилата на наградите „Бисерче вълшебно“ 2014

Бисерната перлаЗнаете ли, че бисерчетата са перли, които се крият на морското дъно и носят в себе си очарование, радост и мъничко вълшебство?

Любимата детска книга е като бисерче: тя се спотаява в детското сърце и го огрява, дарява му криле и го кара да мечтае, да се вълнува и да расте в един прекрасен свят.

Затова най-добрата книга трябва да си има своя награда, но не каква да е, а… БИСЕРНА!

Децата са онези, които четат детските книги и самите те трябва да заявяват своето мнение. Често възрастните забравяме колко по-умни от нас са децата и им натрапваме мнението си, като ги лишаваме от очарованието да се залутат из лабиринта от истории, да открият нови книжни приятели и да се срещнат с книгата, която ще остане в сърцето им за цял живот. Но СТИГА!

kartinka-edinstvena-nagrada 2014

При нас те имат правото да разгледат списъка от детска художествена литература, издадена на български език през 2013 г. и да направят своя избор за най-добра детска книга в една от възрастовите категории:

  • „Млади читатели“ (6 – 10 г.)
  • „Запалени читатели“ (11 – 15 г.).

Всяко дете може да избере само една книга и да гласува само в една възрастова категория (независимо дали тя отговаря на възрастта му), а за своето участие като почетно жури всеки участник ще получи специална грамота.

Бисерната перла

Кога? Предварителният етап на четене и обсъждане на книгите започва от декември 2013 г. и продължава до началото на гласуването. Самото гласуване за най-добра книга в двете категории започва от 19.03.2014 г. и продължава до 30.04.2014 г.

Какво? Включи се в Наградите „Бисерче вълшебно“ 2014 и избери своята любима книга!

Как да направиш своя избор?

  1. Разгледай номинираните заглавия на книги, издадени през 2013 г. и подредени в две възрастови категории: „Млади читатели“ за деца от 6 до 10 г. и „Запалени читатели“ за книжните фенове от 11 до 15 г.
  2. Помисли коя книга наистина те вдъхновява и те кара да четеш още и още. Знай, че твоят глас е безценен и трябва да идва от сърцето ти.
  3. Когато направиш своя избор, отиди в секцията „ГЛАСУВАЙ“ или натисни бутона под избраната книга – така ще се озовеш в секцията за гласуване.
  4. Попълни всички полета, отбелязани със знака * – те са задължителни, за да се включиш в почетното жури на наградата. Щом попълниш всички полета и натиснеш бутона „Гласувай“, на посочения от теб и-мейл ще получиш своята специална грамота за почетно жури.

НАГРАДИТЕ!

Награди „Бисерче вълшебно“ 2014 за най-добра книга на децата

Книгата във всяка една от двете възрастови категории, избрана с най-много гласове от вас, децата, ще получи статуетка и почетна грамота „Бисерче вълшебно“ 2014 за най-добра книга на децата за изминалата година. Издателството, издало на български език най-любимата книга на децата, също ще грабне своята грамота за принос в развитието на съвременната литература и популяризирането й в България.

Но какво е детска награда, ако не наградиш самите деца?

За да благодарим на всички вас, дали своя безценен глас за някоя от номинираните книги за наградите „Бисерче вълшебно“, ще ви изпратим на и-мейла, посочен при гласуването, специална грамота за почетно жури. Тази грамота ще можете да разпечатате сами колкото пъти пожелаете и да я подарите на баби, дядовци, лели и чичовци. А можете и да си я поставите в рамка, защото безценното и безпристрастно жури заслужава похвала!

Освен това, за да е пълен празникът, ще изберем чрез жребий шест деца, които ще получат комплекти с книги.

Защо да участваш?

Защото твоят глас има значение!

Не оставяй възрастните да избират вместо теб любимата ти книга. Покажи, че имаш мнение и дай своя глас за най-любимата ти книга в Наградите „Бисерче вълшебно“ 2014! 

Натисни тук за официалните правила за участие в Наградите „Бисерче вълшебно“ 2014.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.