Йоко: Кой е този Йоко?

Йоко: Кой е този Йоко?

Книгата е събрала 19 гласа в категория “Мечтатели”.

Заглавие: “Йоко: Кой е този Йоко?”

Автор: Книстер

Илюстратор: Мелани Гаранин

Преводач: Десислава Лазарова

Издателство: “ФЮТ”

Кратка анотация за книгата: Кой е този ЙОКО? Малко космато същество, което може да ходи на четири крака, но и само на два. Йоко не прилича на никой друг на света ­ обожава замразена храна и обича да танцува диво. Най-необикновеният, мил и смешен приятел! Появата му променя напълно живота на Пиа. Какво ще се случи?

Ще се случат грандиозни приключения, разказани от сладкодумника КНИСТЕР ­ един от най-известните и обичани автори на романи за деца.

Кратка информация за автора: Книстер е един от най-известните немски автори за деца. Завършва социална педагогика в Есен и започва работа като специален педагог в училище. Пише песни, детски пиеси, компютърни игри и през 1980 година е отпечатана първата му книга с псевдонима Книстер, който е вдъхновен от любовта му към рокмузиката.

Написал е над 40 книги, които са преведени над 35 езика. С истинското си име Лудгер Йохман се подписва едва през 2000 година. Книстер нарича себе си „откривател на истории и музика за деца“. Пише по 8 часа на ден и никога не знае как ще завърши историята, която е подхванал. Свири в рокбанда  и обича да плава със своята  платноходка „Гаудиум“. Има 3 деца и мрази да подрежда. В къщата му близо до гората често го навестяват сърнички, зайци и орли. Любимото му ядене са спагетите и може да яде от тях дори и през нощта. През 2014 г. получава наградата „Златен гълъб на мира“ заради участието си в построяването на „Книстерскул“ в Индия за бедните деца под егидата на ЮНЕСКО.

Според него книгите му отговарят на следните критерии : „Четеш с радост – веднага научаваш – с удоволствие четеш още“. Те са изпълнени с напрежение и приключения, такива каквито се харесват на съвремнните деца – забавни, смешни, но с пълноценна история и с много фантазия.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Йоко: Бъркотия в училище Йоко: Нощ на ужасите в класната стая Лили Чудото отива на Луната Лили Чудото и вампирът Лили Чудото и страхливият викинг Лили Чудото и смахнатият рицар Лили Чудото и магическият футболен мач Лили Чудото: Драконът и магическата книга

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.