Йоко: Кой е този Йоко?

Йоко: Кой е този Йоко?

Книгата е събрала 19 гласа в категория „Мечтатели“.

Заглавие: „Йоко: Кой е този Йоко?“

Автор: Книстер

Илюстратор: Мелани Гаранин

Преводач: Десислава Лазарова

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Кой е този ЙОКО? Малко космато същество, което може да ходи на четири крака, но и само на два. Йоко не прилича на никой друг на света ­ обожава замразена храна и обича да танцува диво. Най-необикновеният, мил и смешен приятел! Появата му променя напълно живота на Пиа. Какво ще се случи?

Ще се случат грандиозни приключения, разказани от сладкодумника КНИСТЕР ­ един от най-известните и обичани автори на романи за деца.

Кратка информация за автора: Книстер е един от най-известните немски автори за деца. Завършва социална педагогика в Есен и започва работа като специален педагог в училище. Пише песни, детски пиеси, компютърни игри и през 1980 година е отпечатана първата му книга с псевдонима Книстер, който е вдъхновен от любовта му към рокмузиката.

Написал е над 40 книги, които са преведени над 35 езика. С истинското си име Лудгер Йохман се подписва едва през 2000 година. Книстер нарича себе си „откривател на истории и музика за деца“. Пише по 8 часа на ден и никога не знае как ще завърши историята, която е подхванал. Свири в рокбанда  и обича да плава със своята  платноходка „Гаудиум“. Има 3 деца и мрази да подрежда. В къщата му близо до гората често го навестяват сърнички, зайци и орли. Любимото му ядене са спагетите и може да яде от тях дори и през нощта. През 2014 г. получава наградата „Златен гълъб на мира“ заради участието си в построяването на „Книстерскул“ в Индия за бедните деца под егидата на ЮНЕСКО.

Според него книгите му отговарят на следните критерии : „Четеш с радост – веднага научаваш – с удоволствие четеш още“. Те са изпълнени с напрежение и приключения, такива каквито се харесват на съвремнните деца – забавни, смешни, но с пълноценна история и с много фантазия.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Йоко: Бъркотия в училище Йоко: Нощ на ужасите в класната стая Лили Чудото отива на Луната Лили Чудото и вампирът Лили Чудото и страхливият викинг Лили Чудото и смахнатият рицар Лили Чудото и магическият футболен мач Лили Чудото: Драконът и магическата книга

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.