Историите на Дерек: Животът ми като таен агент

Историите на Дерек: Животът ми като таен агент

Книгата е събрала 88 гласа в категория „Мечтатели“.

Заглавие: „Историите на Дерек: Животът ми като таен агент“

Автор: Дженет Тажиян

Илюстратор: Джейк Тажиян

Преводач: Виктория Иванова

Издателство: „Софтпрес“

Кратка анотация за книгата: Дерек мечтае да мята водни бомбички и да кара скейтборд с най-добрия си приятел. За нещастие, родителите му имат други планове. Учителката (без особени трудности) е убедила майка му, че той трябва да чете. При това „истински книги“, а не комикси. Ако бях таен агент и животът ми бе детективски роман, щях да имам свои собствени приключения, вместо да чета за приключенията на някой друг – казва Дерек и… се оказва прав.

Случайно открита вестникарска статия поставя началото на поредица вълнуващи истории, които включват: самия Дерек (при това по памперс!), едно загинало момиче, интелигентна маймуна и куче герой. Е, има и история за мускулест тип и пликче с гадости, но за нея е по-добре да прочетете сами…

Обявена за детска книга на годината от престижната образователна институция Bank Street и преведена на 13 езика, първата част от поредицата „Историите на Дерек“ е книга, в която всяко хлапе ще открие по нещо за себе си, ще се посмее от сърце, а може и за миг да се натъжи, защото в истинските истории наистина има от всичко по малко. А тази е истинска. Плод на фантазията на Дерек, освен щурите игри, са само страхотните илюстрации към непознатите думички в книгата, които съвсем буквално са нарисувани от тийнейджър – синът на авторката Джейк. Ще ги откриете и в предстоящите две книги от поредицата, които носят красноречивите заглавия „Животът ми като екшън герой“ (вече в книжарниците) и „Животът ми като автор на комикси“.

Дайте тази книга на хлапетата, които мислят, че не обичат да четат. Може да промени мнението им.
„Буклист“

Кратка информация за автора: Дженет Тажиян е автор на множество популярни в САЩ романи за деца и тийнейджъри. „Животът ми като таен агент“ е първата книга от нейната поредица „Историите на Дерек“, която вече се превърна в международен хит, преведен на 13 езика.

Кратка информация за илюстратора: Джейк Тажиян рисува илюстрации към различни думички върху картончета още от началното училище (в момента е на петнайсет) и вече има куп, по-висок от къща. Джейк обича да разхожда кучето си Синдър всяка сутрин.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 

derel

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.