Историите на Дерек: Животът ми като таен агент

Историите на Дерек: Животът ми като таен агент

Книгата е събрала 88 гласа в категория “Мечтатели”.

Заглавие: “Историите на Дерек: Животът ми като таен агент”

Автор: Дженет Тажиян

Илюстратор: Джейк Тажиян

Преводач: Виктория Иванова

Издателство: “Софтпрес”

Кратка анотация за книгата: Дерек мечтае да мята водни бомбички и да кара скейтборд с най-добрия си приятел. За нещастие, родителите му имат други планове. Учителката (без особени трудности) е убедила майка му, че той трябва да чете. При това „истински книги“, а не комикси. Ако бях таен агент и животът ми бе детективски роман, щях да имам свои собствени приключения, вместо да чета за приключенията на някой друг – казва Дерек и… се оказва прав.

Случайно открита вестникарска статия поставя началото на поредица вълнуващи истории, които включват: самия Дерек (при това по памперс!), едно загинало момиче, интелигентна маймуна и куче герой. Е, има и история за мускулест тип и пликче с гадости, но за нея е по-добре да прочетете сами…

Обявена за детска книга на годината от престижната образователна институция Bank Street и преведена на 13 езика, първата част от поредицата „Историите на Дерек“ е книга, в която всяко хлапе ще открие по нещо за себе си, ще се посмее от сърце, а може и за миг да се натъжи, защото в истинските истории наистина има от всичко по малко. А тази е истинска. Плод на фантазията на Дерек, освен щурите игри, са само страхотните илюстрации към непознатите думички в книгата, които съвсем буквално са нарисувани от тийнейджър – синът на авторката Джейк. Ще ги откриете и в предстоящите две книги от поредицата, които носят красноречивите заглавия „Животът ми като екшън герой“ (вече в книжарниците) и „Животът ми като автор на комикси“.

Дайте тази книга на хлапетата, които мислят, че не обичат да четат. Може да промени мнението им.
„Буклист“

Кратка информация за автора: Дженет Тажиян е автор на множество популярни в САЩ романи за деца и тийнейджъри. „Животът ми като таен агент“ е първата книга от нейната поредица „Историите на Дерек“, която вече се превърна в международен хит, преведен на 13 езика.

Кратка информация за илюстратора: Джейк Тажиян рисува илюстрации към различни думички върху картончета още от началното училище (в момента е на петнайсет) и вече има куп, по-висок от къща. Джейк обича да разхожда кучето си Синдър всяка сутрин.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 

derel

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.