Второкласниците от ОУ „Георги Бенковски“ – Бургас с първо участие в Бисерче вълшебно

Получихме вълнуващо писмо от Валентина Панайотова – класен ръководител на 2.б клас в ОУ „Георги Бенковски“ – Бургас, която ни разказа за първото участие на децата от нейния клас в кампанията за най-добра детска книга.
„Тази година за пръв път реших да участвам с моите ученици в „Бисерче вълшебно“. Поставих табло в стаята, презентирах инициативата пред децата и пред родителите в групата на класа във facebook, с цел стимулиране на четенето. 
Дни след това се появи първата закупена книга от нашата възрастова група („Изследователи“) – „Дори Фантасмагорията“, и децата започнаха да я четат, прехвърляйки си я. След това закупените заглавия станаха цели 6… И започна голямото четене! 
Записахме заглавията на отделни листчета, залепихме ги на таблото и добавяхме имената на децата, които се включваха с прочитане на книгата или част от нея.
Радвам се, че успях да мотивирам децата да четат съвременна литература. Тъй като регистрацията и споделяне на мнение (при гласуването – бел. ред.) зависи от родителите и не знам колко от тях са го направили, аз ще запиша класа като групов участник.“

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.