Второкласници от търговищкото 1 СУ „Св. Седмочисленици“ за първа година са жури в Бисерче вълшебно

За първа година учениците от 2 „б“ клас на 1 СУ „Св. Седмочисленици“ – гр. Търговище с класен ръководител Марийка Трифонова се включват активно като жури на наградата „Бисерче вълшебно“.

На съвместна родителска среща родители и ученици се запознават с възможността второкласниците да бъдат жури на книги, които са им представени през сайта на Награда „Бисерче вълшебно“. Те разглеждат номинираните заглавия от своята категория („Изследователи“) и правят избор от няколко заглавия, които да прочетат и за които да гласуват.

„Тъй като повечето от книгите ги няма в училищната библиотека, те решиха да закупят част от тях и да си ги разменят, а тези от тях, които имат вече някоя от книгите, да ги дадат на съучениците си, за да ги прочетат и те.

До момента пред своите съученици и пред третокласниците „шест” бисерчета разказаха интересни случки, представиха героите и четоха откъси от книжките „Приказки за цялото семейство”, „S.O.S. Нова учителка”, „Топлото човече”, „Феята от захарницата“, „Планетата на дядовците”.  Интересът е голям и вече се открояват 3-4 любими заглавия. Така всички ученици се запознаха със съдържанието на книгите и направиха своя избор. Предстои да се включат и още деца от класа.“, разказва г-жа Трифонова.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.