Вторични суровини за бисерни книги

Активни бисерчета от с. КрумовоКак децата от II клас на ОУ „Христо Ботев“ в с. Крумово си набавиха част от книгите, номинирани в „Бисерче вълшебно“ 2016? За тяхната изобретателност и упоритост ни разказа Росица Толева:
„Здравейте!
Учениците от втори клас при ОУ „Христо Ботев“, с. Крумово се запознаха с правилата на инициативата „Бисерче вълшебно“. Рая Толева, в качеството си на посланик, разпечата информация от сайта на наградата и запозна съучениците си с правилата.
Госпожа Иванова прочете номинираните заглавия и всички 24 ученици си избраха  книжка, която да прочетат. Стигнахме до въпроса: Как да си набавим тези книжки? По идея на учениците,и с помощта на родители, събрахме хартия и пластмаса, която предадохме на пункт за изкупуване на вторични суровини. През есента учениците събираха кестени, които предадохме на пункт за изкупуване на кестени.
И така – ето ги паричките за книжките! Закупени бяха 12 книжки и четенето започна!“

След като книгите са налице, децата от ІІ клас се сдобиват и с уютен кът за четене, направен по идея на госпожа Иванова, с помощта на учениците и родителите. Как да не станеш читател?

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.