Творческа работилница „Бисерче“ на Digital KidZ

Eдинствената българска награда за най-добра детска книга, в която гласуват децата, „Бисерче вълшебно”, се включи в конференцията Digital KidZ Наука. Образование. Технологии на 19 март (събота), в НДК.

Към творческата работилница „Бисерче вълшебно“ се присъединиха деца на възраст от 6 до 13 години. Те научиха повече за наградата и за кампанията „Активните #бисерчета“, а след това имаха възможност да си направят свой собствен вестник. 

Някои от участниците се развихриха мигновено да пишат статии, посветени на любимите им теми. Други влязоха в ролята на интервюиращи, а трети се посветиха на графичното оформление на своите вестници. Резултатите бяха пъстри, професионално изпълнени и (не)очаквано успешни:

Награда „Бисерче вълшебно“ 2016 е единствената българска награда за най-добра детска книга, избрана от децата от 6 до 15 години. Четвъртото издание е под патронажа на Президента г-н Плевнелиев и е подкрепено от МОН. Проектът е финансиран от Столичната програма „Култура“ на Столична община за 2016 г.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.