Активни бисерчета в Плевен

Активни бисерчета в ПлевенЕвелина Ницова е начален учител в СОУ „Иван Вазов“ в Плевен. Тя е от активните учители, които се интересуват от нетрадиционни възможности за насърчаване на четенето, затова с удоволствие включва своите ученици в кампаниите „Читателска щафета“ и „ Бисерче вълшебно“. Ето какво ни написа г-жа Ницова:

„Тази година малките читатели първокласници се запознаха с предложените заглавия и се спряха на няколко от тях: „ Истории от големия двор“от Иван Раденков, „Малкият Никола: Кой иска да играе с кукли“, „ Бъди ми приятел“ от Юлия Спиридонова, „Страшни зверове“ от Роалд Дал и „ Мида, раковина и море“ от Борислав Мирчев.

И голямото четене започна…

В специално посветени на това часове децата си поставят баджове с логото на „Бисерче вълшебно“, четат на класа, слушат увлекателно поднесени истории от родителите и класния ръководител. Предвиждаме и посещение на книжарници, библиотеки, рисуване на илюстрации, описване на книгите в специално създадени читателски дневници.

Малките читатели създадоха и специални листовки, които раздадоха на връстници и по-големи ученици в училището, за да ги насърчат да станат „ бисерчета“ като тях.
Тъй като съм убедена в смисъла на четенето, заедно с учениците си призовавам за това в специална статия, поместена в сайта на училището.

Четете, гласувайте и бъдете читатели с мнение!“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.