Вкусна география

Вкусна география

В гласуването книгата е събрала 24 гласа от общо 540 гласа в категория „Запалени читатели“, разпределени между 32 книги 🙂

Заглавие: „Вкусна география“

Автор: Зорница Христова, Анна Бодакова, Дара Варадинова, Десислава Димитрова

Издателство: „Точица“

Кратка анотация за книгата: Двама разбойници обикалят България с колата на баба си, правят си номера, смеят се, мърморят, похапват от местните лакомства и пишат заедно непълната, неточна и абсолютно невероятна география на своята страна. Приключенията им се услаждат: от страшните пчелояди до спускането с всъдеход из Родопите, от пещерната юфка до черешовите горички или спокойния пикник до шабленския фар. Всички рецепти в книгата са изпробвани наистина и изядени до шушка.

Кратка информация за авторите: Във “Вкусна география” младите автори Анна Бодакова и Дара Варадинова разказват своите впечатления за българските географски ширини през погледа на героите и чрез вкусните рецепти, събрани по време на пътуванията с техните родители из България.

Книгата е създадена по идея на доц. Десислава Димитрова, доцент по ботаника на БАН и двигател на българската секция на СлоуФуд. Тя предлага на изд. “Точица” да разкажат повече за България през призмата на автентичните български ястия, характерни за всеки регион. Така се появява и идеята за опознаване на страната ни през погледа на личното преживяване. Дара и Анна измислят и сюжета на книгата – двама братовчеди обикалят с баба си и колата й из България. Така авторите неусетно променят и учебниците по география, разказвайки по достъпен и много любопитен начин за красивите кътчета на България.

Автор на прекрасните илюстрации е Аля Маркова.

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Вкусна география“ ще откриете тук.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Ваканция в Средните векове или до Средец и назад Тетрадка за приказки

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.