Героите на Олимп: Домът на Хадес

Героите на Олимп: Домът на Хадес

В гласуването книгата е събрала 61 гласа от общо 540 гласа в категория „Запалени читатели“, разпределени между 32 книги 🙂

Заглавие: „Героите на Олимп: Домът на Хадес“

Автор: Рик Риърдън

Издателство: „ЕГМОНТ – България“

Кратка анотация за книгата: Приключенията в дългоочакваната четвърта книга от поредицата ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП започват оттам, откъдето завършиха тези в „Знакът на Атина”. Търпеливите читатели най-накрая ще узнаят какво се случва с Пърси и Анабет и дали двамата герои ще успеят да се измъкнат от Дома на Хадес. Залозите никога не са били толкова високи. Защото, ако се провалят, на земята ще настъпи ад. Буквално.

Злото настъпва. Пърси и Анабет, изглежда, са изгубени за всички и всичко в Подземното царство. Бродейки из смъртоносните дебри на Тартар, всяка една тяхна стъпка ги води към нова опасност. И ако по някакво чудо успеят да стигнат до Портите на Смъртта, там ще ги посрещне легион от кръвожадни чудовища. Междувременно Хейзъл и екипажът на Арго ІІ са изправени пред труден избор. За да попречат на гигантите да въздигнат Майката Земя, те трябва да запечатат Портите на Смъртта от двете страни. Но, пита се Лео, ако Портите са залостени, как ще се измъкнат Пърси и Анабет? Да спасят приятелите си или да предотвратят ужасяваща война? – това е дилемата! По който и път героите да поемат, едно нещо е сигурно – в Подземното царството от злото не можеш да се скриеш.

Кратка информация за автора: Рик Риърдън печели любовта на младите читатели с романите от поредиците ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП, ХРОНИКИТЕ НА КЕЙН и ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП. Носител на наградата Children’s Choice Book Award Author за 2011 година, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

През 2013 г. книгата „Героите на Олимп: Знакът на Атина“ печели и първата годишна награда „Бисерче вълшебно“ 2013 в категория „Запалени читатели“.

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Героите на Олимп: Домът на Хадес“ очаквайте скоро в сайта www.Detskiknigi.com.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Героите на Олимп: Изчезналият герой Героите на Олимп: Синът на Нептун Героите на Олимп: Знакът на Атина Героите на Олимп: Дневниците на героя Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Досиетата на героя Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Похитителят на мълнии Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Морето на чудовищата Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Проклятието на титана Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Битката за Лабиринта Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Последният олимпиец Хрониките на Кейн: Червената пирамида Хрониките на Кейн: Огненият престол Хрониките на Кейн: Сянката на змея 39 ключа: Лабиринтът с костите

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.