Включи се в Лятната читателска щафета!

От 20. юни до 30. септември 2024 г. всички български деца от 5 до 13 години, независимо дали живеят в пределите на страната, или в чужбина, имат възможност да се включат в Лятната читателска щафета „Бисерче вълшебно“. Кампанията е продължение на Награда „Бисерче вълшебно“ и цели да направи четенето през лятото по-привлекателно.

За да се включат, децата трябва да си изберат 3 книги от всички заглавия, участвали през годините в Награда „Бисерче вълшебно“, да ги прочетат и да попълнят формуляр за участие. Формулярите могат да бъдат открити в библиотеките партньори в страната, които разполагат и с много от по-старите, но ценни заглавия, номинирани през годините от българските издателства.

Книгите са разделени в четири категории: три възрастови („Откриватели“, „Изследователи“ и „Мечтатели“) и категория „Нещотърсачи“ за нехудожествените издания.

Формулярите за участие ще се приемат под формата на снимки или сканирани файлове чрез специален портал. Няма ограничения в броя на попълнени формуляри от участниците, стига прочетените книги да са различни. 

Наградният фонд е осигурен от веригата книжарници „Orange“, които подкрепят дейността на фондация „Детски книги“ и чрез кампанията „Четем – разгръщаме светове“. През октомври 30 формуляра от всички получени ще бъдат изтеглени на томболен принцип, а късметлиите ще получат ваучери за книги на стойност 50 лв.

Нека Голямото лятно четене започне…сега!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.