Удължаваме срока на конкурса „Историите зад изкуството“ до 22 октомври

Книгите, които четем са вдъхновение за измислянето на наши собствени истории. Удължихме срока за четене на номинираните в „Бисерче вълшебно“ 2021 книги и гласуване до 22 октомври, затова решихме да дадем същия срок и за участие в творческия ни конкурс „Историите зад изкуството“.

Припомняме условията за участие:

  1. На лист с размер А4 нарисувайте картина/картини, за да доразкажете започнатата от художничката Лиляна Дворянова приказка за трите човечета, морето и Луната от картината „Три къщи“ на художника Паул Клее. Началото на приказката вижте в специалното видео тук. Цялата история можете да изтеглите, разпечатате и прочетете в специалната книжка.
  2. По желание добавете малко текст, за да насочите читателя към желания от вас финал.
  3. Снимайте/сканирайте рисунката си с помощта на възрастен и ни изпратете изображението на имейл info@biserche.com до 22.10.2021 г. включително. (Ако изображението е по-тежко, използвайте уебсайтовете за трансфер на файлове като dox.bg или wetransfer.com)
  4. Не забравяйте да напишете в имейла своите имена, възраст, населено място и телефон на възрастен за връзка при спечелване на награда в конкурса.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи:

  • Откриватели (5-7 г.)
  • Изследователи (8-10 г.)
  • Мечтатели (11-13 г.).

Всички получени рисунки ще бъдат оценени от жури в тричленен състав, което ще връчи следните награди във всяка от трите категории:

  • Първа награда: три книги и специален кръгъл шал “Бисерче вълшебно”
  • Втора награда: две книги и специален кръгъл шал “Бисерче вълшебно”
  • Трета награда: една книга и специален кръгъл шал “Бисерче вълшебно”

Всички участници ще получат на имейла електронна грамота за участието си в конкурса.

Материалите по “Историите зад изкуството” са част от проект “Онлайн срещи с детските книги чрез Награда за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” 2021″, финансиран от Столична община за 2021 г.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.