Кръго-квадратният град (Историите зад изкуството)

В конкурса „Историите зад изкуството“ каним децата от 5 до 13 години да довършат приказката, започната от Лиляна Дворянова и Паул Клее. Първите материали са на 5-годишния Самуил Тодоров от Варна:

Кръго-квадратният град

С лодката-сандък Паул, Клее и Паул-Клее стигнали до един град с кръгли и квадратни къщи. Човечетата, които живеели в тях, също били квадратни и кръгли.
Тримата се запознали с кръглите и квадратните човечета и са започнали да играят на кръгло-квадратен футбол. Кръглите човечета винаги ритали накриво и удряли греда. Квадратните удряли по главите на кръглите. И така изобщо не се получавала хубава игра, защото не можели да вкарат никога гол – нито едните, нито другите. Проблемът е бил топката: хем квадратна, хем – кръгла. Не ставала изобщо за ритане – те ритат, обаче квадратът спира кръгчето…
Кръго-квадратният град, Самуил Тодоров, 5 г., Варна
Накрая тримата се засрамили, че не били квадратно-кръгли и че не стават за такъв футбол. Дошло време да си тръгват и казали „чао“ на квадратно-кръглите. А извънземного горе на Луната не видяло нищо от това, защото само си гледало звездите през телескопа.
Очакваме и вашите истории, вдъхновени от Паул, Клее и Паулклее – вижте условията тук и ни пишете на адрес info@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.