Срещи с бисерни читатели в Панчарево

На 20 минути от центъра на София, в кв. Панчарево, се намира 83 ОУ „Елин Пелин“И тъкмо в него гостувахме, за да разкажем повече за Награда „Бисерче вълшебно“ 2016.

Първата среща бе с ученици от 5. до 7. клас, които съсредоточено изслушаха представянето на наградата и разбраха как могат да станат активни бисерчета. Следващата среща се проведе с участието на деца от 2. до 4. клас, които разгадаха палачинкова тайна, тръгнаха по стъпките на грузулашкото дете, а то ги отведе до всички номинирани заглавия в техните възрастови категории.

Интересът към книгите бе голям, не липсваха и въпроси откъде да бъдат намерени книгите. Оказа се, че училищната библиотека разполага с набор от нови заглавия, към които се прибавиха още книжки, дарение от фондация „Детски книги“ за любознателните читатели:

Награда „Бисерче вълшебно“ 2016 е единствената българска награда за най-добра детска книга, избрана от децата от 6 до 15 години. Четвъртото издание е под патронажа на Президента г-н Плевнелиев и е подкрепено от МОН. Проектът е финансиран от Столичната програма „Култура“ на Столична община за 2016 г.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.